Українські військові «дістали» черговий корабель Росії в Криму, — ВМС

Українські військові ударили сьогодні, 21 квітня, по російському кораблю «Коммуна» в окупованому Севастополі.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника ВМС України Дмитра Плетенчука.

«Сьогодні в Криму українські ВМС дістали черговий корабель зі складу ЧФ РФ «Коммуна». Характер пошкоджень верифікується. Але однозначно корабель виконувати завдання тепер не здатен.Це буде повторюватися, поки у росіян не скінчаться кораблі, або вони не заберуться з Криму», — розповів Плетенчук на сторінці у Facebook.
Що відомо про корабель «Коммуна»
Пароплав «Коммуна» — найстаріший корабель російського флоту. Він був спущений на воду ще під час Першої світової війни — у 1913 році, а в 1915 році корабель став частиною Балтійського флоту.
На сьогодні він перебував у складі Чорноморського флоту РФ та базувався в окупованому Севастополі. «Коммуна» призначений для пошуку і порятунку підводних човнів, а також виконує роль носія підводних апаратів. Це єдине судно у Чорному морі, яке може виконувати подібні задачі.

Вибухи в Криму
Нагадаємо, вранці 21 квітня в окупованому Севастополі пролунали вибухи. У мережі після цього з’явилося відео, на якому чоловік показав дим, який підіймався з бухти, та розповів про приліт ракети в корабель.
Окупанти підтвердили ракетну атаку на один з кораблів, але стверджували, що ракету збили. Водночас Telegram-канал «Кримський вітер» зазначав, що, ймовірно, міг бути пошкоджений корабель «Коммуна».
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

spot_img
Важливо
Схожі новини