Запорожские патрульные собрались отобрать автомобиль у волонтёра

Сергей Сериков помогает различным подразделениям ВСУ и Нацполиции.

В частности, Сергей опекает 55 артиллерийскую бригаду и батальон полиции особого назначения «Скиф» ГУНП в Запорожской области.

— Учора на кільці при в”їзді до Запоріжжя з боку Дніпра мій автомобіль з військовими номерами зупинили співробітники патрульної поліції, — рассказывает Сергей Сериков. — Вони викрали документи, які я поклав на капоті, і відмовлялися їх віддавати. Викликали ще три екіпажі, я зачинився в машині всередині.

Вийшов на начальника Управління патрульної поліції в Запорізькій області Світлану Володимирівну (Михайловская. — ИЗ), розповів про ситуацію. На мій погляд, вона зрозуміла, що поліцейський був неправий, але почала захищати своїх підлеглих. Розповіла, що їй начебто зателефонували і сказали, що їде підозріла автівка з підозрілою людиною.

Поліцейські погрожували, що відберуть автомобіль. І, напевне, так було б, якби в ситуацію не втрутилися люди з Києва, з СБУ.

За комментарием журналисты обратились в пресс-службу Управления патрульной полиции в Запорожской области.

 — 16 січня о 11:40 патрульні, які несуть службу на стаціонарному посту на автодорозі Бориспіль-Дніпропетровськ-Запоріжжя, зупинили автомобіль Mercedes Benz 210 згідно ПДР — номерний знак не відповідав відповідному зразку, — говорится в сообщении пресс-службы. — Під час перевірки транспортного засобу інспектори встановили, що номерний знак не належить Mercedes Benz 210. Згідно реєстраційних документів на автомобілі повинні бути номери іноземної реєстрації.

Під час перевірки встановили, що водій не має права пересуватись на транспортному засобі, так як в країну на ньому здійснила в’їзд інша людина.

На чоловіка винесли постанову за ч.6 ст.121 КУпАП (керування водієм транспортним засобом, не зареєстрованим або не перереєстрованим в установленому порядку, його експлуатація без номерного знака або з номерним знаком, що не належить цьому засобу чи не відповідає вимогам стандартів, або з номерним знаком, закріпленим у не встановленому для цього місці, закритим іншими предметами, у тому числі з нанесенням покриття або застосуванням матеріалів, що перешкоджають чи ускладнюють його ідентифікацію, чи забрудненим, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані двадцяти метрів, перевернутим чи неосвітленим).

Це  тягне за собою накладення штрафу в розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Копію постанови він відмовився отримувати від патрульних, зачинився в машині і весь час телефонував комусь.

На неодноразові вимоги відчинити вікно і отримати свої документи назад повідомив інспектора, що чекає на телебачення.

Через певний проміжок часу все ж таки вийшов з автомобіля, забрав свої документи та поїхав.

Источник: Индустриалка

spot_img
Важливо
Схожі новини