Фінальний випуск 16 сезону «МастерШеф» подарував глядачам яскраві кулінарні випробування та сюрпризи. Учасники показали свої найкращі здібності, але переможцем став лише один.
РБК-Україна розповідає, яким був фінал 16 сезону та хто переміг.
Яким був фінал «МастерШеф»
Фіналістами 16 сезону стали Олександр Зубко, Галина Оруджева та Дарія Фатєєва. Вони відвідали кухні столичних ресторанів, де Ектор Хіменес-Браво, Ольга Мартиновська та Володимир Ярославський продемонстрували їм тонкощі та секрети приготування страв.
Головне завдання фіналу було особливо масштабним. Так, учасникам довелося не просто створити власну вечерю зі своїми стравами, а й розробити повну концепцію ресторану — від меню та інтер’єру до подачі страв на знімальному майданчику.
Фіналісти «МастерШеф» (скриншот)
Після першого етапу Дарія потрапила у суперфінал, адже успішно приготувала локшину з соусом та м’ясом, чим продемонструвала свій професіоналізм. Галина покинула проєкт, оскільки не змогла ідеально приготувати стейк. Олександр теж потрапив у фінал, адже вразив судів своїм пюре.
Далі на суперфіналістів чекала розробка власного ресторану та приготування ряду авторських страв.
Чим вразила Дарія Фатєєва
Концепція учасниці полягала у створенні закладу в стилі українського села, але в сучасних мотивах. Дарія подала традиційну кров’янку на закуску, але вона трохи була суха.
Як основну страву вона приготувала пиріг із бичачими хвостами та щоками, який подала із соусом на основі деміглясу та темного квасу, доповнений кістковим мозком і свіжим зеленим салатом. Проте судді Ектор був не дуже вражений, оскільки така страва була натхненна іншим шефом.
На десерт зробила тістечко з молочного шоколаду у формі фундука, всередині якого ховалося фундучне праліне з сіллю та ніжний фундучний бісквіт. Зверху його прикрашала глазур, а поєднання текстур і смаків підкорило суддів.
Ресторан Дарії (скриншот)
Чим вразив Олександр Зубко
Його ресторан мав бути білосніжним, повітряним, з сучасним українським акцентом, прикрашеним рослинами. Легкі штори ніжних світлих тонів, дерево та зелень створювали затишну атмосферу.
На закуску Олександр подав річкового українського сома з соусом зі смаженої картоплі, зверху прикрашений зеленою олією з листя хрону та бадилля моркви, маринованим портулаком і маринованими квітами кропу.
Основна страва отримала назву «Серце лісу» — оленина з кремом з пастернаку та білих грибів, пудрою з білих грибів, лисичок та чипсами з пастернаку. Соус готувався на основі червоного українського вина з додаванням сливи та копченої груші.
На десерт Сашко представив живопис під назвою «Дике поле», який виглядав як живопис на тарілці завдяки поєднанню персиково-нектаринового та малинового соусів. За основу він обрав холодний сирник, приготований із кисломолочного та козячого сирів.
Ресторан Сашка (скриншот)
Хто переміг у 16 сезоні «МастерШеф»
Після оцінки всіх страв судді оголосили переможця — ним став Олександр Зубко, який родом з Вінниці. Він — кондитер, який підкорював суддів шоу своїми авторськими десертами.
До участі в проєкті готував торти на замовлення. Мріє про власну затишну кондитерську, де кожен десерт буде маленьким святом. Він також отримав можливість пройти практику в ресторані Ектора.
Переможець «МастерШеф-16» (скриншот)
Вас також може зацікавити:
Як змінилися доньки зірки «МастерШеф» Лізи Глінської
Учасниця «МастерШеф-16» втратила квартиру через російську атаку
Як Ектор з «МастерШеф» відповів на гучний «злив» в мережі.
При написанні матеріалу було використано такі джерела: Instagram «МастерШеф», сайт СТБ.

