Помер творець культових київських ресторанів: хто такий Ігор Сухомлин

14 жовтня на 54-му році життя помер відомий український ресторатор Ігор Сухомлин — засновник популярних київських закладів і впливова фігура в ресторанному бізнесі.
Детальніше про це розповідає РБК-Україна.

Причина смерті

Про смерть повідомила його дружина Христина в соцмережі Facebook. За її словами, він довгий час боровся з хворобою, але вона виявилася сильнішою.

«Він боровся до останнього, але хвороба перемогла. Ігор пішов у спокої, без болю, в оточенні найближчих людей», — написала вона.

Жодних подробиць, про яку саме хворобу йдеться, вона не розповіла.

Також вона зазначила, що кремація відбудеться в Мюнхені, де Сухомлин проходив лікування, а поховання праху — в Барселоні.

Біографія Ігоря Сухомлина

Ігор Сухомлин народився в 1972 році в Чернігові. Спочатку працював двірником, сторожем і токарем.

Він здобув економічну освіту і ступінь MBA в Міжнародному інституті менеджменту.

У 1990-х роках займався організацією театральних вистав у молодіжному театрі, навіть виступав як актор.

У 1995 році заснував маркетингову агенцію, яку 2002 року переніс із Чернігова до Києва.

До того, як зайнятися ресторанним бізнесом, Сухомлин працював у рекламі, дизайні, архітектурі, поліграфії, виробництві.

Ігор Сухомлин (фото: facebook.com/i.sukhomlyn)

Найвідоміші ресторани Ігоря Сухомлина

Ігор Сухомлин став впізнаваним ім’ям у ресторанному бізнесі завдяки створенню кількох культових закладів, які справили значний вплив на гастрономічну культуру Чернігова та Києва.

Його першим досвідом у цій сфері став ресторан «Велюров», відкритий 2007 року в Чернігові. Заклад швидко став місцем зустрічі міської інтелігенції та підприємців, попри кризові часи.

Сухомлин зізнавався, що спочатку не планував займатися ресторанною справою професійно, але згодом був змушений зануритися в неї повністю.

Наступним був паб Varenik’s — відповідь на брак якісних неформальних барів у рідному місті. Заклад відкрився в атмосфері молодіжної свободи та експериментів, проте згодом припинив існування.

2009 року з’явилася кондитерська «Шарлотка», створена як простір для сніданків і кави в центрі Чернігова. Заклад працює й досі, зберігаючи популярність серед містян.

Один із найвідоміших проєктів Сухомлина — мережа кав’ярень «Чашка», перша з яких відкрилася в Чернігові 2011 року, а вже наступного року — на Бессарабці в Києві.

Разом із партнером Валерієм Гальперіним він також відкрив:

Mimosa Brooklyn Pizza
Fish & Pussycat
Forever Young.

Крім того, Ігор Сухомлин був засновником ще кількох відомих проєктів:

варенична «Балувана Галя»
винний бар Nevinniy Bar
рибний ресторан Fishkultura.

Деякі заклади його мережі також працюють в інших містах України та за кордоном.

Ігор Сухомлин (фото: facebook.com/i.sukhomlyn)

Вас також може зацікавити

Помер D’Angelo — культовий R&B-співак і лауреат премії «Греммі»
Померла актриса Даян Кітон

Пішов із життя співзасновник телеканалу «1+1» Борис Фуксман.

Під час написання матеріалу було використано такі джерела: сторінки Ігоря Сухомлина та Христини Сухомлин у Facebook, видання Forbes, Kyivdaily, The Village Україна.

spot_img
Важливо
Схожі новини