Омлет із грибами — швидка і поживна страва, яка поєднує білки яєць із насиченим смаком грибів. Цей рецепт дозволяє приготувати сніданок або легку вечерю всього за 10-15 хвилин, використовуючи мінімум інгредієнтів і доступні продукти.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку фудблогера Алекса Міля.
Омлет з грибним соусом: легкий рецепт
На дві порції знадобляться такі інгредієнти:
гриби — 200-250 г
вершки — 80 г
цибуля — 80 г
тортилья — 1 шт.
яйця — 4 шт.
молоко — 50 мл
сіль, перець, зелень — до смаку
твердий сир — 40 г
олія для смаження — 2-3 г
Загальний час приготування: 15 хв.
Спосіб приготування
Спочатку злегка збризніть сковорідку олією, вкиньте нарізану цибулю і смажте 4 хв. Паралельно додайте до яєць молоко, сіль та перець і ретельно збийте.
Масу перелийте в сковорідку і зверху накрийте тортильєю (попередньо виріжте круг, по розміру сковорідки).
Готуйте на невеликому вогні, при закритій кришці, приблизно 5-7 хв. Після цього переверніть і готуйте ще 2-3 хв.
До цибулі додайте гриби і смажте ще 5-7 хв. Влийте гарячі вершки, посоліть, поперчіть і готуйте до загустіння.
В кінці викладіть на одну половину омлету трішки сиру, далі грибний соус, ще трішки сиру накрийте другою половиною.
Приготування омлету з грибами (фото: кадр з відео)
Переглянути цей допис в Instagram
Допис, поширений Алекс Міль. СМАЧНІ РЕЦЕПТИ (@mil_alexx)
Вас може зацікавити:
Рецепт смачної картоплі з м’ясом на мангалі
Ліниві суші вдома, які можна приготувати за 10 хвилин
Варіант смачної вечері з м’ясом за 30 хвилин в духовці