Картопля з м’ясом на шампурі — проста й ситна страва, яка чудово підходить для пікніка чи вечері. Поєднання ароматної картоплі та соковитого м’яса робить страву універсальною та зручною у приготуванні.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал українського кухаря Івана Янюка.
Картопля з м’ясом на шампурі: простий рецепт
Інгредієнти:
картопля — 1,5 кг
вершкове масло — 100 г
паприка копчена — 2 ст.л
часник — 7 зубчиків
сіль — 1 ч.л
мед — 1 ст.л
грудинка свиняча — 700 г
За словами автора відео, запікати картоплю можна на мангалі або просто у духовці вдома.
Спосіб приготування
Якщо картопля молода, то шкірку не потрібно знімати. Зробіть ножем невеличкі надрізи на овочах та перекладіть у велику миску.
До масла додайте паприку, натертий на тертці часник, мед, сіль та все ретельно перемішайте. Додайте соус до картоплі.
Соус для приготування картоплі (фото: кадр з відео)
М’ясо або копчений бочок наріжте, покладіть у миску та ретельно перемішайте. Залиште маринуватись на 30 хвилин.
Картоплю та грудинку чергуючи нанизуйте на шампур. Далі у фольгу замотайте кожен шампур окремо. Поставте на мангал готуватись та перевертайте кожні 5 хв.
Приготування картоплі з м’ясом на мангалі (фото: кадр з відео)
Перевірити готовність картоплі можна за допомогою зубочистки. Загальний час приготування — приблизно 25 хв.
В кінці змініть фольгу та ще посмажте картоплю до золотистої скоринки.
Картопля з м’ясом на мангалі (фото: кадр з відео)
Вас може зацікавити:
Рецепт соковитого смаженого м’яса, яке варто приготувати на вечерю
Ліниві суші вдома, які можна приготувати за 10 хвилин
Варіант смачної вечері з м’ясом за 30 хвилин в духовці