Цю картоплю з м’ясом хочеться їсти кожен день: усі будуть просити добавки

Картопля з м’ясом на шампурі — проста й ситна страва, яка чудово підходить для пікніка чи вечері. Поєднання ароматної картоплі та соковитого м’яса робить страву універсальною та зручною у приготуванні.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал українського кухаря Івана Янюка.

Картопля з м’ясом на шампурі: простий рецепт

Інгредієнти:

картопля — 1,5 кг
вершкове масло — 100 г
паприка копчена — 2 ст.л
часник — 7 зубчиків
сіль — 1 ч.л
мед — 1 ст.л
грудинка свиняча — 700 г

За словами автора відео, запікати картоплю можна на мангалі або просто у духовці вдома.

Спосіб приготування

Якщо картопля молода, то шкірку не потрібно знімати. Зробіть ножем невеличкі надрізи на овочах та перекладіть у велику миску.

До масла додайте паприку, натертий на тертці часник, мед, сіль та все ретельно перемішайте. Додайте соус до картоплі.

Соус для приготування картоплі (фото: кадр з відео)

М’ясо або копчений бочок наріжте, покладіть у миску та ретельно перемішайте. Залиште маринуватись на 30 хвилин.

Картоплю та грудинку чергуючи нанизуйте на шампур. Далі у фольгу замотайте кожен шампур окремо. Поставте на мангал готуватись та перевертайте кожні 5 хв.

Приготування картоплі з м’ясом на мангалі (фото: кадр з відео)

Перевірити готовність картоплі можна за допомогою зубочистки. Загальний час приготування — приблизно 25 хв.

В кінці змініть фольгу та ще посмажте картоплю до золотистої скоринки.

Картопля з м’ясом на мангалі (фото: кадр з відео)

Вас може зацікавити:

Рецепт соковитого смаженого м’яса, яке варто приготувати на вечерю
Ліниві суші вдома, які можна приготувати за 10 хвилин

Варіант смачної вечері з м’ясом за 30 хвилин в духовці

spot_img
Важливо
Схожі новини