Борщ в банці: рецепт смачної домашньої заправки на зиму

Борщ смакує ще краще, якщо знати секрет правильної заправки. Пропонуємо рецепт, який додасть страві насичений аромат і неповторний смак, підкорюючи навіть найвибагливіших гурманів.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на кулінарний YouTube-канал «Карпатські шкварки».

Рецепт борщової заправки

Консервування заправки дозволяє зберегти смак і аромат літніх овочів протягом тривалого часу. Ви можете готувати борщ навіть взимку зі свіжим смаком літа.

Інгредієнти:

буряк — 3 кг
помідори — 3 кг
перець болгарський — 1,2 кг
морква — 1,2 кг
цибуля — 1,2 кг
гострий перець — 1 шт.
олія — 900 г
цукор — 9 ст.л
сіль — 3 ст.л
оцет 9% — 9 ст.л
духмяний перець — 10 шт.
лавровий лист — 9 шт.
часник — 1 головка
спеції «Хмелі сунелі» — 3 ч.л
пучок зелені

Спосіб приготування

У велику каструлю потрібно налити 900 г олії. Цибулю наріжте півкільцями та смажте до золотистого кольору.

Моркву та буряк натріть на великій тертці. Спершу додайте у каструлю моркву та смажте. Далі очистіть болгарський перець, наріжте соломкою, додайте у каструлю та смажте 10 хв.

Після цього додайте буряк та тушіть на маленькому вогні ще 10 хв.

В миску до помідорів додайте гострий перець, часник та подрібніть блендером.

Приготування заправки до борщу (фото: кадр з відео)

Влийте у каструлю, додайте 9 ст.л цукру, 3 ст.л солі, 9 шт. лаврового листа, 10 горошин духмяного перцю ат приправу «Хмелі сунелі».

Все ретельно перемішайте та тушкуйте 35 хв. на повільному вогні. Подрібніть зелень та в кінці додайте у заправку зелень з оцтом.

Заправка до борщу (фото: кадр з відео)

Розлийте заправку у стерилізовані банки та закрийте кришками.

Заправка до борщу на зиму (фото: кадр з відео)

Вас може зацікавити:

Рецепт кольорового овочевого асорті на зиму

Ідеальні консервовані огірки на зиму, які виходять хрусткі та свіжі навіть через рік
Рецепт огірків по-корейські, які здивують своїм смаком

spot_img
Важливо
Схожі новини