За цими пончиками всі їдуть аж на Світязь: як приготувати їх удома (рецепт)

Світязькі пончики — це традиційні волинські пампушки, які славляться своїм ніжним, повітряним тістом та смачною начинкою. Свою популярність вони здобули завдяки простоті приготування та неповторному смаку.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал відомої кулінарки та фудблогерки Лілії Цвіт.

Світязькі пончики: простий рецепт

Інгредієнти на 15 штук:

молоко — 110 г
вода — 110 г
дріжджі сухі — 7 г (20 г прес.)
цукор — 70 г
яйця -1 шт.
борошно — 500 г
масло — 80 г
сіль — 1/3 ч.л

Для начинки потрібно:

чорниця або інші ягоди — 150 г
цукор — 50 г

Спосіб приготування

Спочатку потрібно приготувати опару. Для цього в мисці з’єднайте тепле молоко, воду, 2 ст.л цукру, 2 ст.л борошна та сухі дріжджі.

Все ретельно перемішайте та залиште в теплому місці на 20 хв.

Приготування пончиків (фото: кадр з відео)

Окремо у великій мисці з’єднайте просіяне борошно, яйце, решту цукру, сіль та всю опару. Замішайте тісто, вона виходить доволі густим та липким.

Після цього додайте до тіста масло кімнатної температури і добре все вимішайте. В результаті має вийти м’яке та еластичне тісто. Накрийте харчовою плівкою та залиште в теплі на півтори години.

Приготування світязьких пончиків (фото: кадр з відео)

Далі розділіть тісто на шматочки та формуйте пончики. Всередину додавайте ложку ягід, цукру і добре зліпіть. Сформовані пончики залиште на 45 хв, щоб вони підійшли.

Обсмажуйте у великій кількості олії, приблизно 2-3 хв з кожної сторони. В кінці притрусіть цукровою пудрою і можна насолоджуватись.

Світязькі пончики (фото: кадр з відео)

Вас може зацікавити:

Рецепт смачних макових вареників з ніжним сиром

Тренер поділився рецептом корисних мафінів

Домашній «Живчик» з яблук без хімії та консервантів, який зможе приготувати кожен

spot_img
Важливо
Схожі новини