Чи справді продукти в Європі кращі і дешевші? Ресторатор з Неаполя розвіяв популярний в Україні міф

Багато українців досі переконані, що в Європі продукти і якісніші, і доступніші. Але досвід українського ресторатора в Італії доводить, що це радше поширений міф, ніж реальність.
Про це в інтерв’ю РБК-Україна (проєкт Styler) розповів ресторатор з Неаполя Микола Олексів.

За його словами, і в Україні, і в Італії є свої переваги, але твердження, що в Європі все краще і дешевше, не витримує перевірки практикою.
«В Італії дуже розвинене фермерство, багато локальних продуктів справді високої якості. Але якість і ціна — не завжди синоніми доступності. Якщо говорити про загальну картину, то в Італії більшість якісних продуктів коштують дорожче, ніж в Україні», — пояснює ресторатор.

Ресторатор Микола Олексів (фото надане ресторатором)
Він також наголошує: в Україні часто можна придбати натуральні продукти без посередників, прямо від виробника, що робить їх не лише доступнішими, а й свіжішими.
«Ще один міф, що в Європі харчування дешевше. Це не так. Вартість продуктів, особливо імпортних, тут висока. Так, купівельна спроможність більша, але й витрати значно вищі», — додає Олексів.
На його думку, оцінювати якість і доступність варто комплексно, з урахуванням регіону, категорії товару та економічних реалій. І в жодному разі не романтизувати європейський супермаркет.

Вас також може зацікавити:

Італійський рецепт запечених яєць у булочці
5 продуктів, які перетворять ваш чай на еліксир здоров’я
Який молочний продукт пришвидшує старіння

spot_img
Важливо
Схожі новини