Худнути без голоду й відмови від смакоти — цілком реально. Названо 5 ідеальних варіантів вечері, які не лише корисні, а й дуже смачні. Ці страви допоможуть зберегти легкість, підтримати обмін речовин і наблизити вас до фігури мрії.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на сайт Eating well.
Кожна порція страви низькокалорійна та багата на білок та клітковину, тому буде сприяти втраті ваги. Ці рецепти вимагають лише 25 хвилин часу.
Вершкова запіканка з куркою та рисом
Ця вершкова запіканка з куркою, лимоном та кропом, з рисом — це справжня насолода, сповнена яскравих, свіжих смаків лимона та кропу. Ніжна курка та коричневий рис роблять її ситною стравою, яка сподобається всім.
Інгредієнти:
1 ст.л олії
400 г курячих стегон
1 маленька цибулина
сіль і перець
2 столові ложки борошна
1/4 ч.л часникового порошку
2 склянки коричневого рису
2 ст.л лимонного соку
свіжий кріп
Розігрійте духовку до 200°C. Також розігрійте 1 ст.л олії у великій сковороді, придатній для використання в духовці. Додайте шматочки курки, нарізану цибулю, сіль та перець і готуйте, часто помішуючи, поки курка не почне підрум’янюватися.
Посипте борошном, часником та готуйте 1 хвилину, постійно помішуючи. Додайте 1 склянку води та доведіть до кипіння. Далі всипте рис, додавайте лимонний сік та кріп.
Випікайте під кришкою 15-20 хвилин.
Запіканка з куркою та рисом (фото: eatingwell.com)
Курка з броколі на деку
Ця вечеря має низький вміст калорій, але високий вміст білка, щоб дозволяє довше залишатися ситими.
Інгредієнти:
6 середніх зубчиків часнику
2 ст.л приправи місо
1/2 ст.л рисового оцту
400 г броколі
1 ст.л соєвого соусу
сіль і перець
4 курячі стегна
2 цибулі шалот
Збийте подрібнений часник, місо та оцет до утворення рідкої пасти.
Змішайте броколі з соєвим соусом та перцем на деко. Викладіть 4 курячі стегна між суцвіттями броколі, змастіть верхівку стегон сумішшю місо та часнику.
Запікайте, доки броколі не стане м’якою, приблизно 15 хвилин.
Курка з броколі (фото: eatingwell.com)
Салат з куркою та броколі
Салат містить багаті на антиоксиданти броколі та зелену цибулю.
Інгредієнти:
3 скибочки бекону
400 г курячих стріпсів
сіль і перець
1/3 склянки грецького йогурту
2 ст.л подрібненого свіжого кропу
1/2 ст.л яблучного оцту
1/2 ч.л сухого часнику
1 середня броколі
сир Чедер
зелена цибуля
Обсмажте нарізаний бекон у великій сковороді на середньому вогні, часто помішуючи, до хрусткої скоринки. Зніміть з вогню та перекладіть бекон на тарілку, вистелену паперовим рушником.
До курятини додайте сіль та перець та смажте, періодично перевертаючи, доки вона не підрум’яниться. Перекладіть на обробну дошку, дайте охолонути приблизно 5 хвилин. Наріжте або подрібніть на шматочки.
Збийте у великій мисці йогурт, кріп, оцет, сухий часник, сіль та перець.
Додайте відварений броколі, бекон, курку та заправку на основі йогурту і все перемішайте.
Салат з куркою та броколі (фото: eatingwell.com)
Лосось з імбиром та авокадо
Несподівані, але ідеально поєднані смаки свіжого кропу та імбиру створюють збалансовану начинку для багатого на омега-3 смаженого філе лосося. Це чудовий варіант вечері, яка не буде шкодити фігурі.
Інгредієнти:
кріп
5 ст.л оливкової олії
1 середній перець серрано
1/2 ст.л тертого свіжого імбиру
1 великий зубчик часнику
сіль і перець
4 філе лосося зі шкіркою
4 огірки
2 середніх авокадо
1/2 ст.л соку лайма
2 ч.л підсмаженого кунжутного насіння
Розігрійте духовку до 160°C. Змішайте кріп, олію, імбир, перець, часник і сіль. Покладіть 4 філе лосося на деко з бортиками та приправте сіллю і перцем. Рівномірно розподіліть кропову суміш по філе та запікайте, поки лосось не почне легко розшаровуватися виделкою — від 15 до 18 хвилин.
Далі наріжте огірки та авокадо, додайте сік лайма, насіння кунжуту, решту олії, сіль і обережно перемішайте.
Подавайте лосося з салатом з огірків та авокадо.
Лосось з салатом (фото: eatingwell.com)
Рис зі смаженим лососем та броколі
Для приготування знадобляться такі інгредієнти:
4 філе лосося
сіль, перець
1 ст.л майонезу
1 ч.л меду
3 склянки суцвіть броколі
1 ст.л оливкової олії
2 склянки гарячого вареного коричневого рису
зелена цибуля
1 ст.л кунжутного насіння
Розігрійте духовку до 200°C. Застеліть велике деко з бортиками фольгою. Покладіть 4 філе лосося на один бік, додайте, сіль, перець, майонез, кунжут та мед.
Змішайте броколі, олію, сіль та перець разом на іншому боці дека. Запікайте від 14 до 16 хвилин.
У тарілку викладіть варений рис, а на верх лосось та броколі. Зверху посипте зеленою цибулею та лаймом.
Рис з куркою та броколі (фото: eatingwell.com)
Вас може зацікавити
Названо способи, які допоможуть легко приготувати курячу грудку ідеально соковитою
Топ-5 соусів до м’яса, які змусять гостей просити добавку
Секрети досвідчених кулінарів, які допоможуть зробити деруни ідеально золотистими