Гвінет Пелтроу обожнює цей овоч: він спалює жир та дає ситість

Голівудська акторка Гвінет Пелтроу неодноразово заявляла про свою любов до цього корисного овоча, який до того ж продається майже всюди в Україні. Йдеться про селеру.
Чим так корисна селера і навіщо її потрібно включати в раціон — читайте в матеріалі РБК-Україна (проект Styler).

Чому селера така популярна?
Останнім часом популярність зелених стебел неабияк зросла, зокрема завдяки знаменитостям, як-от Наомі Кемпбелл, Гвінет Пелтроу й Міранда Керр, які п’ють сік із селери постійно й не забувають ділитися своєю звичкою в Instagram.
Мінімум калорій – максимум користі для фігури
Однією з головних переваг селери є її надзвичайно низька калорійність. Вона приблизно на 95% складається з води, а 100 грамів продукту містять лише близько 16 кілокалорій. Це робить селеру ідеальним вибором для тих, хто стежить за вагою або прагне схуднути. Вона дозволяє втамувати голод і бажання «щось похрумтіти» без ризику спожити зайві калорії. Стебла селери – чудова здорова альтернатива чипсам чи сухарикам.
Клітковина для травлення та ситості
Селера є чудовим джерелом харчових волокон (клітковини). Клітковина відіграє ключову роль у підтримці здоров’я травної системи: вона сприяє нормальній перистальтиці кишечника, допомагає запобігати закрепам та підтримує здорову мікрофлору. Крім того, клітковина допомагає довше відчувати ситість після їжі, що також важливо для контролю апетиту та ваги.
Допомогає в контролі рівня цукру в крові
Завдяки низькому глікемічному індексу та високому вмісту клітковини, селера не викликає різких стрибків рівня цукру в крові після її споживання. Клітковина уповільнює всмоктування цукрів у кров. Це особливо корисно для людей з цукровим діабетом 2 типу або тих, хто перебуває у групі ризику (має інсулінорезистентність). Деякі дослідження також вказують на наявність у селері сполук (як-от апігенін та інші антиоксиданти), які можуть позитивно впливати на чутливість до інсуліну та загальний контроль глікемії, хоча ці властивості потребують подальшого вивчення.

Вас може зацікавити

Розвіяно головний міф про сухофрукти, в який вірили усі
Весняний український суперфуд, який треба їсти всім
5 продуктів, які обов’язково варто додати до раціону у квітні

В матеріалі використані такі джерела — Vogue, Daily Mail, Nutrients.
Цей матеріал призначений для загальноосвітніх цілей і його не слід використовувати для постановки медичних діагнозів чи самолікування. Наша мета — надати читачам точну інформацію про симптоми, причини і методи виявлення захворювань. РБК-Україна не несе відповідальність за будь-які діагнози, які можуть бути поставлені читачами на основі матеріалів з цього ресурсу. Ми рекомендуємо не займатися самолікуванням, і у разі будь-яких занепокоєнь стосовно здоров’я звернутися до лікаря.

spot_img
Важливо
Схожі новини