Яловича печінка являється справжнім українським суперфудом та має корисні властивості, про які мало хто знає. В ній багато білка та вітамінів, вона забезпечує ситість.
Про чотири причини включати печінку в свій раціон, розповідає РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на допис тренера та нутриціолога Віктора Мандзяка у Facebook.
Чотири причини їсти печінку при схудненні
В печінці багато білка
В 100 грамах печінки цілих 20 грамів білка. А це означає, що печінка ситна та змушує ваше тіло спалювати багато калорій, щоб засвоїтись. Також продукт позитивно впливає на мускулатуру, а отже, і на контури тіла.
В печінці білок найвищої якості
PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) — показник, який визначає засвоюваність і повноцінність амінокислотного складу (амінокислоти — цеглинки, з яких складається білок) білків різної їжі, для білків печінки складає «одиницю», що є найвищим показником, на рівні яйця, тобто білок з печінки — ідеальний.
Печінка нежирна
Всього 3,5% жиру робить печінку дієтичним джерелом білка — 135 калорій в 100 грамах.
В печінці багато вітамінів
Печінка ссавців — орган, в якому тіло зберігає важливі речовини, зокрема вітамін В12.
За словами Віктора, печінка — один з найпоживніших продуктів харчування людини. У 100 грамах яловичої печінки 18 добових норм вітаміну А; 34 добових норм вітаміну В12; дві третини вітаміну В9; 2/3 — фосфору; третина необхідного заліза і багато інших незамінних речовин.
Читайте також, чим не треба заправляти салат при схудненні.
До речі, названо точну кількість овочів і фруктів, які ми маємо їсти щодня.
Цей матеріал призначений для загальноосвітніх цілей і його не слід використовувати для постановки медичних діагнозів чи самолікування. Наша мета — надати читачам точну інформацію про симптоми, причини і методи виявлення захворювань. РБК-Україна не несе відповідальність за будь-які діагнози, які можуть бути поставлені читачами на основі матеріалів з цього ресурсу. Ми рекомендуємо не займатися самолікуванням, і у разі будь-яких занепокоєнь стосовно здоров’я звернутися до лікаря.