Керівництво центральної МСЕК і не тільки: Шмигаль заявив про звільнення низки чиновників

У ході засідання Ради нацбезпеки та оборони було прийнято низку кадрових рішень. Зокрема, вони передбачали звільнення керівництва центральної медико-соціальної експертної комісії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля у Telegram.

Він наголосив, що міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко за підсумками засідання РНБО підписав низку наказів про звільнення.
«Зокрема, звільнено керівництво Центральної медико-соціальної експертної комісії, звільнено керівників профільного департаменту Міністерства охорони здоров’я, що відповідає за координацію діяльності МСЕК», — уточнив Шмигаль.
Він уточнив, що згідно з указом президента України Володимира Зеленського в Україні будуть ліквідовані всі МСЕК. Натомість запровадять цифрову, прозору, європейську модель.
«Крім того, сьогодні я доручив міністру охорони здоров’я не пізніше 1 листопада внести всі необхідні нормативні документи та законопроекти на розгляд Кабінету міністрів, щоб завершити реформування МСЕК та запровадження нової європейської моделі», — додав Шмигаль.
Також прем’єр розповів, що буде проведено перевірку та перегляд необґрунтованих рішень щодо інвалідності, які ухвалили МСЕК, особливо це стосується чиновників. Такі перевірки планують провести максимум за три місяці.

Засідання РНБО з МСЕК
Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський сьогодні, 22 жовтня, провів засідання Ради нацбезпеки та оборони, на якому обговорювали останні скандали за участі МСЕК.
Зокрема, виявилося, що майже чверть прокурорів Хмельницької обласної прокуратури має статус особи з інвалідністю. Такий факт «виплив» після того, як на схемі з «продажем» інвалідності спіймали керівника Хмельницької МСЕК Тетяну Крупу.
За підсумками засідання РНБО президент Володимир Зеленський підписав указ, який передбачає низку рішень.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

spot_img
Важливо
Схожі новини