В Грузії опозиційним каналам погрожують штрафами за відмову розміщувати рекламу партії, — ЗМІ

В Грузії опозиційним каналам погрожують штрафами. Правляча партія вирішила застосувати таке «покарання» за відмову розміщувати рекламу «Грузинської мрії».
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на News Georgia.

Зауважимо, що 26 вересня правляча партія Грузії презентувала серію передвиборчих плакатів і відеоролик, у яких виборців закликають «вибрати мир» і сказати «ні війні».
У них зображення знищених російськими військами українських міст протиставляються кадрам церков, парків і нових автобусів у Грузії.
Однак опозиційні телеканали Formula, Mtavari та TV Pirveli відмовилися розміщувати скандальну передвиборчу рекламу правлячої партії «Грузинська мрія».
«Влада Іванішвілі, що належить Іванішвілі, ставить нас перед дилемою — або ми надаємо ефір вищезазначеним відеороликам, або на нас покладають величезні штрафи, які можуть призвести до загрози припинення діяльності каналів», — ідеться в спільній заяві телекомпаній.
У телекомпаніях розцінюють кліпи, як «російську пропаганду» і «знущання над українським народом». Вони підтримали позицію посла ЄС у Грузії, який назвав рекламу партії влади «обурливою, ганебною і огидною».
Formula, Mtavari і TV Pirveli просять про підтримку правозахисні організації та диппредставництва західних країн.
Зауважимо, що за законом, за місяць до виборів грузинські телеканали зобов’язані надавати безоплатний рекламний час усім партіям, представленим у парламенті. На це відводиться не менше ніж 7,5 хвилин протягом кожних 3 годин ефіру.

Варто зазначити, що це не перший випадок штрафування каналів. У вересні Formula, Mtavari і TV Pirveli оштрафували за відмову розміщувати іншу провокаційну рекламу «Грузинської мрії».
Тоді це був ролик зі слоганом «Скажи ні моральному виродженню суспільства» на тлі зображення грузинських активістів і представників громадянського суспільства.
Нагадаємо, що минулого року в Грузії пройшла хвиля протестів. Детальніше про це можна дізнатись в матеріалі РБК-Україна.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

spot_img
Важливо
Схожі новини