Внаслідок ракетного удару під Донецьком загинули 6 офіцерів КНДР, — ЗМІ

Біля тимчасового окупованого Донецька внаслідок ракетного удару 3 жовтня загинули понад 20 військових, серед яких — шість офіцерів із Північної Кореї. Ще троє військовослужбовців КНДР були поранені.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Kyiv Post.

Зазначається, що ці північнокорейські військовослужбовці начебто прибули на окуповану територію України на переговори з російськими «колегами».
За даними видання Kyiv Post у розвідці, удар був завданий Силами оборони України по підконтрольному російським загарбникам району під Донецьком.
Повідомляється, що загалом в результаті атаки у п’ятницю, 3 жовтня, були ліквідовані понад два десятки солдатів та офіцерів.
Між тим в російських соцмережах з’являлися дані, що перед ракетним ударом окупанти демонстрували представникам КНДР підготовку свого особового складу до штурмових дій та оборони.
Чутки про відправку військових КНДР в Україну на поміч окупантам
Нагадаємо, раніше в ЗМІ з’явилася інформація про те, що Північна Корея може як допомогу Росії відправити в окуповані райони Донецької області інженерів та будівельників для «відновлювальних робіт».
Так, 20 червня стало відомо, що під час візиту до Північної Кореї російський диктатор Володимир Путін і лідер КНДР Кім Чен Ин підписали договір про всеосяжне стратегічне партнерство. Він передбачає «негайне» надання взаємної допомоги у разі агресії проти однієї зі країн.
Крім того, російський диктатор Путін у червні переконував північнокорейського колегу відкрити «дипломатичні місії» в окупованих Донецьку та Луганську.
Також у червні у Пентагоні відреагували на потенційну можливість відправки солдатів КНДР в Україну на поміч російському окупаційному контингенту на прохання Кремля. У Міноборони США зазначили, що у такому разі північнокорейські військові стануть «гарматним м’ясом».
Крім того, військовий експерт Павло Нарожний у коментарі РБК-Україна сказав, що рішення відправити війська в Україну для допомоги окупантам може закінчитись дуже сумно для Північної Кореї.
Додамо, ще у вересні минулого року у Центрі національного спротиву писали про плани РФ вивезти громадян Північної Кореї на окуповані території Донецької та Луганської областей для проведення будівельних робіт.
Детальніше про чутки щодо можливої відправки військових КНДР в Україну — читайте у нашому окремому матеріалі.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

spot_img
Важливо
Схожі новини