МЗС України погрожує Лукашенку наслідками через зустріч із Пушиліним

Зустріч білоруського диктатора Олександра Лукашенка з ватажком так званої «Донецької народної республіки» Денисом Пушиліним матиме наслідки для відносин України з Білоруссю.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву МЗС України.

Зокрема МЗС рішуче засуджує зустріч Лукашенка з представником російської влади на окупованій частині Донецької області.
«Ця зустріч є ще одним підтвердженням, що позиція нинішньої влади Білорусі щодо суверенітету та територіальної цілісності України продиктована виключно вказівками Кремля і не має нічого спільного ні з міжнародним правом, ні з міжнародними зобов’язаннями Республіки Білорусь», — йдеться у заяві.
Також Україна відкидає лицемірну риторику Лукашенка про «принципи» співпраці з тимчасово окупованими територіями та вважає її підтримкою війни.
«Закликаємо білоруський народ усвідомити, що на тлі неодноразових контактів посадових осіб Білорусі з російськими маріонетками з наших тимчасово окупованих територій постійні заяви Олександра Лукашенка про його «теплі почуття» до «братнього українського народу» звучать як глузування, а його практичні дії руйнують принципи на яких будувалися відносини між українським та білоруським народами», — зазначили у МЗС.
Ці недружні дії не можуть залишитися без належного реагування та матимуть негативні наслідки для українсько-білоруських відносин, додали у міністерстві.
Зазначимо, раніше цього тижня Лукашенко приймав Пушиліна у своїй адміністрації після зустрічі із керівництвом виборчих органів країн СНД. Як заявив білоруський диктатор, він не відмовлявся від співпраці з окупаційною владою у Донецьку.

Нагадаємо, у серпні Лукашенко заявив про нібито перекидання третини своєї армії до українського кордону. Українська сторона не фіксувала особливого переміщення техніки та особового складу білоруських сил.
А цього тижня Лукашенко нафантазував, що його країна може стати місцем ескалації війни України з Росією.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

spot_img
Важливо
Схожі новини