Сікорський про вступ України до ЄС: ми підтримуємо, але маємо свої вимоги

Польща підтримує Україну у питанні вступу до ЄС. Але на цьому шляху у Варшави «є свої вимоги» до Києва.
Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, повідомляє РБК-Україна з посиланням на RMF 24.

«Ми хочемо зберегти підтримку обох сторін політичної суперечки в Сполучених Штатах щодо альянсу з Європою, підтримки України, фізичної присутності американських військ у Польщі», — сказав він.
На запитання, чи ускладнюються переговори з Україною, він відповів, що нібито «на Україну тиснуть».
«У морі вона почувається добре, на суші трохи гірше. Ми підтримуємо Україну, але, звичайно, у нас є свої вимоги, як це буває між сусідами», — наголосив він.

Заява Сікорського про Крим
Нещодавно міністр закордонних справ Польщі відзначився скандальною заявою про Крим. Сікорський запропонував передати Крим під мандат ООН.
Виходячи з позиції Сікорського, таким чином, питання «приналежності» Криму можна було б відкласти на 20 років і пізніше врегулювати за допомогою «референдуму».
У МЗС України відреагували на заяву голови польського профільного міністерства, заявивши, що територіальна цілісність України ніколи не була і не може бути предметом для обговорення чи компромісів, а Крим — це Україна. А в Меджлісі заяву Сикорського назвали неприпустимою.
Пізніше Сікорський спробував виправдатися за свою заяву про Крим, сказавши, що його пропозиція нібито була гіпотетичною.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

spot_img
Важливо
Схожі новини