«Про Крим щось кричали»: популярний співак пригадав концерти у Росії наприкінці 90-х

Відомий український виконавець EL Кравчук, який раніше висловлювався про виступи перед військовими, цього разу пригадав концерти в країні-агресорці Росії.
Що з цього приводу сказав 47-річний артист, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на його інтерв’ю виданню Hromadske.

EL Кравчук про концерти у РФ
Зокрема, музикант пригадав свій виступ у Москві, який відбувся у 1995 році. Тоді він поїхав туди як переможець фестивалю «Червона Рута» разом із гуртом «Брати Гадюкіни». За словами Кравчука, з ними там трапилася неприємна історія, оскільки далеко не всі прийняли українців приязно.
«У 1995 році в мене був перший і останній концерт у Москві, на Арбаті. Саме на Арбаті робили мій концерт як переможця «Червоної Рути» та «Братів Гадюкіних» як відомого українського гурту, який колись працював ще в Радянському Союзі в театрі Алли Пугачової», — поділився своїми спогадами Кравчук.
«І в нас там була прикра історія. Що коли я співав, що коли «Брати Гадюкіни» співали, були люди, які нормально реагували на нас, а були — що ні. І були викрики «х*хли», оце все. І була атмосфера така, про Крим щось кричали, тому що в Севастополі ж була «Червона Рута», — додав він.
EL Кравчук про виступи у Росії (Фото: instagram.com/el.kravchuk)
Після цього інциденту артист зрозумів для себе, що більше не хоче виступати перед подібною аудиторією. Тому вирішив завершити свою кар’єру в Росії.
«Це був суцільний конфлікт. І я зрозумів для себе — я не хочу такої аудиторії, яка отак сприймає, наприклад, мене, чи сприймає групу, яку я дуже люблю, — «Гадюкіних». І на цьому я поставив крапочку. І навіть не намагався кар’єру в Росії робити», — зауважив співак.
Нагадаємо, EL Кравчук — український співак та актор. Справжнє ім’я — Андрій Остапенко Кравчук. Він народився у місті Вільнюс, Литва. Його мама — лікарка, а батько — військовий, науковець, викладач, професор та доцент. У 1989 році родина перебралася до Києва.
EL Кравчук поїхав у РФ як переможець «Червоної Рути» (Фото: instagram.com/el.kravchuk)
Андрій розпочав співочу кар’єру ще бувши студентом училища імені Глієра, де він виступав як соліст гурту «Сінгапур». У 1994 році співак представив свій творчий псевдонім EL Кравчук, де EL — електронний.
Фестиваль «Червона Рута» він виграв у 1995 році, після чого і відбувся виступ у Москві, про який згадується вище.

Цієї весни Кравчуку скасували концерт на Закарпатті через його яскравий образ.
Також EL Кравчук розповів, як через окупацію не міг поховати батька.

spot_img
Важливо
Схожі новини