Карбонара за 10 хвилин від Гордона Рамзі: швидкий рецепт відомої пасти з горошком

Карбонара — відома італійська паста з вершковим соусом та беконом. Готувати карбонару нескладно, а за рецептом британського шеф-кухаря приготувати пасту можна приблизно за 10 хвилин.
Про те, як готувати карбонару за 10 хвилин, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний сайт з рецептами Гордона Рамзі.

Що потрібно для карбонари
Для того, щоб приготувати карбонару швидко, знадобляться такі продукти:
спагеті — 125 г;
горошок (заморожений або консервований) — 30 г;
бекон — 80 г;
яйця — 2 шт.;
крем-фреш (або жирні вершки) — 1,5 ст. л.;
печериці — 2 шт.;
перець чилі — 1 шт.;
оливкова олія — до смаку;
часник — 2 зубчики;
пармезан — 50-60 г;
петрушка — невелика жменька;
сіль — до смаку;
перець — до смаку.
Як готувати карбонару за рецептом Гордона Рамзі
Закип’ятіть в каструлі воду і всипте макарони. Загальний час готування залежить від того, наскільки швидко зваряться спагеті, тож обов’язково обирайте тоненькі, найшвидшого приготування.
Пательню з антипригарним покриттям поставте розігріватися на середній вогонь, додавши столову ложку оливкової олії. Наріжте бекон на невеликі смужки та покладіть їх в пательню, коли олія розігріється.
Також додайте трохи перцю до смаку. Очистьте і наріжте часник, помийте і наріжте на тоненькі скибочки печериці та чилі. Приблизно через 2 хвилини після початку готування бекону додайте часник, а потім гриби та перець чилі.
Печериці можна використовувати як свіжі, так і консервовані, а чилі можна не додавати, якщо не любите гостре.
Готуйте, поки бекон не стане хрустким, а гриби не набудуть золотистого кольору. Тоді страву необхідно посолити. Відділіть жовтки від білків — за рецептом Рамзі, для пасти використовуються лише жовтки.
Натріть 40 г сиру в миску з жовтками, потім влийте вершки і перемішайте суміш. Додайте чайну ложку питної холодної води, щоб суміш стала більш рідкою.
Коли гриби з беконом будуть майже готові, всипте горошок та влийте декілька ложок рідини з-під макаронів. Коли спагеті будуть готові, злийте з них воду, залишивши трохи рідини для соусу. Приправте макарони, а потім додайте до бекону з горошком.
Перемішайте пасту, а приблизно через 30 секунд додайте яєчну суміш, зменште вогонь і, перемішуючи, смажте ще трохи до готовності. Розкладіть пасту по тарілках та прикрасьте митою петрушкою та рештою сиру.

Нещодавно ми писали про те, як готувати пасту з куркою та шпинатом.
Крім цього, розповідали три рецепти простих страв від Ектора з «МастерШеф».

spot_img
Важливо
Схожі новини