Естонія може вдарити по території РФ у разі загрози війни з НАТО, — начальник штабу

Новий план Північноатлантичного альянсу передбачає, що у разі нападу Росії, Естонія має право вдарити у відповідь по території агресора.
Про це заявив начальник Об’єднаного штабу Сил оборони Естонії Вахур Карус, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ERR.

За словами генерал-майора, до певного моменту, оборонний план НАТО передбачав, що армія Естонії повинна була самостійно протистояти росіянам близько 10 днів, доки надійде допомога союзників по Альянсу.
Однак новий план НАТО, за його словами, полягає у тому, що в разі нападу на Естонію, армія країни має право розгромити війська росіян на їхній власній території. Зокрема, маються на увазі удари по місцях дислокації російських військ, які збираються атакувати Естонію.
«Це величезна зміна. Це та зміна, яку війна в Україні принесла багатьом союзникам по НАТО. Ми більше не можемо чекати, коли нас вдарять кувалдою по голові, але ми повинні бути першими, щоб мати можливість робити певні речі», — сказав Карус.

Загроза війни Росії з країнами Балтії
У середу, 18 вересня, міністри оборони Латвії, Польщі та Румунії звернулися до союзників по НАТО з проханням негайно посилити заходи протиповітряної оборони на східному фланзі Альянсу.
На початку вересня у східній частині Латвії упав російський безпілотник. За даними військових, це був начинений вибухівкою «Шахед».
Також російські дрони порушили повітряний простір Румунії.
В обидвох випадках, повітряні сили не намагалися збити ворожі цілі. Їхні військові зазначили, що мають директиву від командування силами НАТО не реагувати на такі випадки.
Після інцидентів, у Міноборони Литви закликали змінити алгоритм патрулювання повітряного простору країн Балтії для збиття російських ракет.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

spot_img
Важливо
Схожі новини