В Києві затримали проректора на хабарі в 2 тисячі доларів. Допомогав уникнути мобілізації

У Києві затримали проректора університету під час отримання 2 тисяч доларів. За ці кошти він обіцяв допомогу військовозобов’язаному у вступі до аспірантури, що автоматично звільняло від мобілізації.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Київську міську прокуратуру.

За даними джерел РБК-Україна, мова йде про Національний університет біоресурсів і природокористування України (НУБІП України) та про проректора Валерія Іщенка.
За даними слідства, чоловік на прохання свого знайомого з Харкова, який хотів вступити до аспірантури денної форми навчання для отримання відстрочки від мобілізації, звернувся до проректора університету із з питанням щодо процедури вступу до аспірантури університету.
«Проректор повідомив, що серед вступників наразі велика конкуренція, проте він зможе вирішити питання із членами екзаменаційної комісії, оцінивши свої «послуги» у 2 тисячі доларів», — йдеться у повідомленні.
Зрештою 28-річний чоловік вступив на одне з двох бюджетних місць в аспірантурі університету на публічне управління та адміністрування і це при тому, що на ці місця претендувало 12 абітурієнтів.
«Під час передачі 2 тисяч доларів США проректора університету затримали. Йому повідомлено про підозру. Наразі вирішується питання щодо застосування запобіжного заходу стосовно підозрюваного», — додали в прокуратурі.

Відстрочка від мобілізації в Україні для студентів
В Україні відстрочка від мобілізації передбачена виключно для студентів денної форми навчання. Це стосується й аспірантури.
Важливо й те, що відстрочка дається тим студентам, які отримують рівень освіти вище попереднього. Ці зміни набули чинності 18 травня.
Докладніше про це — читайте у матеріалі РБК-Україна.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

spot_img
Важливо
Схожі новини