В своїй книзі «Ultimate Fit Food» («Їжа для відмінної форми») британський шеф-кухар зібрав рецепти корисних та водночас смачних страв для збалансованого харчування і підтримання фігури. Однією зі страв є швидка і проста в приготуванні курка з різноманітними спеціями.
Про те, як готувати курку за рецептом відомого шеф-кухаря, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на видання Daily Express.
Що потрібно для запеченої курки
Для того, щоб приготувати запечену в спеціях курку з квасолею, потрібні такі продукти:
курка — 1 шт. (або 2 грудки, 2 стегна та 2 гомілки);
часник — 1 шт.;
цибуля-порей — 1 шт.;
біле сухе вино — 200 мл;
оливкова олія — 1 ст. л.;
курячий або овочевий бульйон — 400 мл;
чебрець — 2 гілочки;
консервована квасоля — 800 г;
шпинат Бебі — 250 г;
морська сіль — дрібка;
чорний перець — до смаку.
Як готувати курку в спеціях за рецептом Рамзі
Помийте курку; якщо використовуєте гомілки і стегенця — зніміть з них шкірку і плівки.
Розігрійте на плиті глибоку пательню, яку можна використовувати як форму для запікання. Потім влийте олію. Як тільки олія розігріється, обсмажте шматочки курки з усіх боків до золотистої скоринки.
Часник очистьте так, щоб зубчики залишилися з’єднані між собою, а потім розріжте навпіл горизонтально. Цибулю-порей промийте, відріжте зайве і розріжте навпіл уздовж.
Переверніть курку шкіркою догори. Додайте до курятини часник, поклавши його зрізом донизу, а потім цибулю-порей.
Перемішайте цибулю-порей в олії, щоб рівномірно покрити її рідиною. Влийте до пательні біле вино. Доведіть його до кипіння, зачекайте приблизно 2 хвилини, а потім додайте бульйон.
Злегка припідіймайте курку дерев’яною ложкою, щоб підсмажені шматочки не «приклеїлися» до дна пательні. З квасолі злийте рідину, а потім промийте боби, щоб видалити надлишок солоного консерванту. Шпинат також необхідно промити.
Вимкніть вогонь і покладіть в пательню гілочки чебрецю, квасолю та шпинат, розмістивши їх навколо курки. Посоліть і поперчіть до свого смаку, перемішайте все разом.
Після цього, якщо посуд можна використовувати для випікання, помістіть пательню в прилад — або ж перекладіть все в окрему форму. Поставте форму в розігріту до 180-200 градусів духовку і запікайте страву до повної готовності курки.
Час від часу перемішуйте продукти, щоб забезпечити рівномірне приготування. Коли курка буде готовою, вийміть форму з духовки.
Перш ніж подавати страву до столу в теплих неглибоких мисках, зачекайте приблизно 5 хвилин, щоб м’ясо виділило сік після запікання і набуло насиченого смаку.
До речі, нещодавно ми писали про те, як готувати курячу грудку в часниковому соусі.
Крім цього, розповідали, як готувати котлети з тунця за рецептом Ектора з «МастерШеф».