Зеленський про постачання зброї від партнерів: відстань уже не в кілометрах, а у тижнях і місяцях

Час від моменту ухвалення в Конгресі США або європейськими партнерами рішення про надання Україні зброї й до її реального потрапляння на фронт обчислюється вже не в кілометрах, а у тижнях і навіть місяцях.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву президента України Володимира Зеленського під час пресконференції з головою Європарламенту Робертою Мецолою в Києві.

Зеленський наголосив, що ситуація на східному фронті складна вже не перший день, при цьому військова ініціатива зараз в російської армії. За його словами, перехопити цю ініціативу можна тільки за умови збільшення постачань зброї силам оборони України.
Президент також зазначив, крім «сильних бригад, які виводяться з лінії фронту, мають заходити нові укомплектовані бригади, не просто хлопці сильні, а хлопці не з голими руками».
«І тому (відстань, — ред.) між цією допомогою від пункту «А» — голосування в Конгресі або європейської підтримки, і ми всім їм вдячні, до пункту «Б» — України та фронту. Так от, вона вже не в кілометрах, вона на сьогодні — в тижнях і в місяцях. На жаль. І ми це фіксуємо. Так, є поставки, але це не ті обсяги, які були проголосовані», — Зеленський.
Глава держави підкреслив, що щойно ці поставки надійдуть Україна зможе перехопити ініціативу на сході.

Нагадаємо, ми повідомляли, що сьогодні, 9 травня, до Києва прибула голова Європейського парламенту Роберта Мецола.
Допомога від США
Наприкінці квітня Палата представників США таки затвердила законопроект про надання військової допомоги для України. Пакет допомоги містить в собі понад 60 млрд доларів.
Вже 24 квітня президент США Джо Байден підписав закон, це сталось відразу після голосування за нього в Сенаті. Того ж дня Байден оголосив про новий пакет військової допомоги на 1 млрд доларів.
Вчора глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що говорити про ефект допомоги Україні від США на полі бою надто рано, адже Київ досі не отримав всієї виділеної допомоги.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

spot_img
Важливо
Схожі новини