Як оскаржити висновок ВЛК: відповідь Міноборони

Обмежено придатні військовозобов’язані і не тільки можуть оскаржити висновок ВЛК. Причому це можна зробити як через комісії вищого порядку, так і через суд.
Про це пише РБК-Україна з посиланням на коментар директора Департаменту охорони здоров’я міністерства оборони України Оксани Сухорукової в ефірі телемарафону.

Вона зазначила, що рішення ВЛК може оскаржити будь-яка людина, якщо вона не погоджується з рішенням ВЛК і це проводиться через ВЛК вищого рівня.
«Наприклад, в районній, потім в обласній, в регіональній, в центральній ВЛК. Якщо на цьому шляху людина не знаходить порозуміння і вважає, що її права порушені, людина може звернутися до суду» — пояснила вона.
Нововведення в наказ щодо ВЛК в Україні
Днями в Україні затвердили зміни до наказу №402, який визначає механізм проведення ВЛК військовозобов’язаних в Україні.
Така потреба виникла після того, як президент України Володимир Зеленський ще на початку квітня підписав закон, яким було скасовано статус «обмежено придатний» в Україні.
Тепер ця категорія має 9 місяців для проходження ВЛК по новій. Причому направлення на проходження ВЛК має видати ТЦК, де військовозобов’язаний стоїть на обліку.
Детальніше про особливості механізму розподілу «обмежено придатних» між «придатними» та «непридатними» — читайте в матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

spot_img
Важливо
Схожі новини