ВМС прийняли на озброєння два естонських катери (фото)

Військово-морські сили ЗСУ прийняли на озброєння два патрульні катери, які надала Естонія. Вони отримали назву «Ірпінь» та «Рені».
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ВМС ЗСУ у Facebook.

Українські військові провели ритуал підняття Військово-морських прапорів. У церемонії взяли участь командувач ВМС віце-адмірала Олексій Неїжпапа та естонська делегація на чолі з командувачем ВМС Естонії комодором Юрі Саска.
Катерам Р01″Roland» і Р02″Risto», які передала Естонія, присвоєно назви на честь міста-героя Ірпінь та міста Рені. Порт Рені є найближчим за відстанню до Естонії.
Учасники вшанували пам’ять загиблих воїнів та громадян.
«По завершенні церемонії гості мали нагоду, під час переходу морем, ознайомитись з облаштуванням катерів, їх ходовими якостями та побачити наслідки ворожих ударів по портовій інфраструктурі України», — йдеться у повідомленні.

Фото: ВМС прийняли на озброєння два катери від Естонії (facebook.com/navy.mil.gov.ua)

Передісторія
Нагадаємо, наприкінці квітня 2024 року Міністерство оборони Естонії повідомило, що передає Україні два патрульних катери. Вони стануть на захист морських шляхів від російської агресії.
Передача катерів відбулася координації з Данією. Це сталося напередодні засідання Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн».
Додамо, що Естонія у березні також оголосила про видіння нового пакету допомоги Україні на 20 млн євро.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

spot_img
Важливо
Схожі новини