Глава Єврокомісії зробила різку заяву про Угорщину в річницю її вступу в ЄС

Якби Угорщина подала заявку на вступ до Європейського союзу сьогодні, її б також перевірили, чи відповідає вона вимогам.

Про це сказала президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє РБК-Україна з посиланням на угорське видання Népszava.

«На Угорщину чекав би той самий процес, що й на будь-яку іншу країну, яка хоче приєднатися до Європейського Союзу. Це починається з… перевірки того, чи відповідає заявник вимогам, починаючи від економічної діяльності і верховенства права та стабільної судової системи до вільного від корупції суспільного життя. Тому що для всіх нас важливо, щоб усі громадяни Європейського Союзу мали однакові права», — пояснила глава Єврокомісії.
Вступ Угорщини до ЕС
Угорщина приєдналася до Європейського Союзу 1 травня 2004 року. Таким чином, Європейський Союз був розширений до 25 держав, причому Угорщина увійшла одночасно з 9 іншими державами.
За словами глави Єврокомісії, розширення 2004 року є «чудовою історією успіху», переваги якої можуть відчути громадяни, які можуть вільно подорожувати, навчатися та працювати в ЄС.
Це розширення також дало великий поштовх економіці, оскільки торгівля всередині ЄС зросла на 40% за два десятиліття і було створено 6 мільйонів робочих місць у десяти нових державах-членах, а безробіття скоротилося вдвічі.

Нагадаємо, члени Європейського союзу не мають визнавати Путіна легітимним президентом РФ.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

spot_img
Важливо
Схожі новини