Костюк оновила персональний рекорд, Світоліна втрималася в топ-20: свіжий рейтинг WTA

Українка Еліна Світоліна зберегла статус національної першої ракетки, а її співвітчизниця Марта Костюк злетіла вгору в оновленій класифікації Жіночої тенісної асоціації (WTA).
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний сайт організації.

29-річна Світоліна залишилася на 18-й сходинці в новій версії рейтингу. Натомість молодша на 8 років Костюк піднялася на шість позицій вгору та опинилася на 21-му місці.
Для перспективної української тенісистки такий підйом обернувся оновленням особистого досягнення. Так високо в класифікації WTA Костюк ще не піднімалася. Упродовж тижня вона пофеєрила в Штутгарті, де вибила трьох представниць топ-10.
До першої сотні рейтингу професіоналок потрапили ще три українки. Ангеліна Калініна та Леся Цуренко залишилася на попередніх рубежах, а ось Даяна Ястремська втратила одну позицію. Натомість в другій сотні Дарія Снігур піднялася на 7 позицій та опинилася на 125-й сходинці.
Першою ракеткою світу залишається полька Іга Свьонтек. За нею розташувалися Аріна Сабаленко з Білорусі та американка Корі Гауфф. Єдина зміна в чільній десятці за тиждень – обмін позиціями між Маркетою Вондроушовою з Чехії та китаянкою Ціньвень Чжен (7-8-ме місця).

До слова, напередодні Костюк поступилася Рибакіній у фіналі Stuttgart Open.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

spot_img
Важливо
Схожі новини