Наводили ракети на Херсон. СБУ затримала ексдепутата і його спільницю

У результаті спецоперації Служба безпеки України викрила агентурну групу ФСБ на правобережжі Херсонської області. Серед затриманих колишній депутат районної ради Херсона та працівниця лікарні.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал СБУ.

Що сталось
Під час спецоперації було викрито 4-х учасників банди, які коригували ракетно-дронові удари по Херсонській області. Двох злочинців спіймали «на гарячому» під час виконання ворожого завдання. Серед них, як й згадувалось вище:
колишній депутат районної ради Херсона;
працівниця лікарні.
«За даними слідства, за їхнім «наведенням» рашисти обстріляли місцеву лікарню, церкву та будівлю Національної поліції. Крім того, вони готувалися до нових повітряних атак на Херсонську область», — додає СБУ.
Для коригування ударів злочинці під виглядом прогулянок обходили вулиці міста й приховано фіксували місця базування Сил оборони.
Іншим завданням затриманих був збір розвідувальних даних про наслідки «прильотів». Колишній депутат районної ради Херсона «узагальнював» отримані відомості й передава ворогу. Резидентом агентурної групи був колишній місцевий знайомий ексдепутата, який під час окупації пішов на співпрацю з ФСБ. Після звільнення територій останній втік до Росії.
«У ході розслідування Служба безпеки також встановила особу і задокументувала четвертого учасника російської агентури, який перебуває на тимчасово окупованій території України», — пише СБУ.

Фото: СБУ затримала ексдепутата і його спільницю, які наводили ракети на Херсон (t.me/SBUkr)
Що загрожує
Всім чотирьом агентам Росії повідомлено про підозру.
Ексдепутату повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України. Наразі він перебуває під вартою. Йому загрожує довічне.
Дії його спільниці кваліфіковано за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України.
«Двом фігурантам, які переховуються на тимчасово окупованій території України та у РФ, заочно повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 і ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України», — відзначає СБУ.

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що СБУ також викрила інженерів-конструкторів, які хотіли продати в Росії новітні технологічні розробки України у галузі паливно-енергетичного комплексу.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

spot_img
Важливо
Схожі новини