Українським військовим передали 2 тисячі засобів РЕБ ближньої дії, — Мінцифри

Українські воїни отримали 2 тисячі засобів радіоелектронної боротьби близької дії. Вони необхідні захисту від російських дронов.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Міністерства цифрової трансформації України.

За інформацією відомства, розробили засоби РЕБ ближньої дії, які передали бійцям ЗСУ, українські виробники-учасники кластера Brave1 — платформи для співпраці державних та приватних ініціатив у сфері оборони.
«Більшу частину Генштаб розподілив і передав Силам оборони на найгарячіші ділянки фронту, щоб військові використовували їх для захисту техніки, транспорту, штурмових підрозділів та передових позицій», — наголосили в Мінцифри.
При цьому віце-прем’єр Михайло Федоров розповів, що в Україні з’явився новий клас засобів — РЕБ ближньої дії.
За його словами, такі засоби необхідні для захисту бронетехніки, особового складу, автомобілів евакуації та логістики від російських дронів.
«Наша стратегічна мета — щоб кожен підрозділ та кожна одиниця техніки, яка потребує засобів РЕБ, його отримала», — додав Федоров.

РЕБ в Україні
Нагадаємо, засоби РЕБ є одним із головних пріоритетів у сфері українського виробництва цього року. Вони потрібні для того, щоб захищати нашу країну від атак дронів та ракет.
Президент України Володимир Зеленський ще в лютому заявляв, що мета полягає в тому, щоб кожен український регіон отримав системи радіоелектронної боротьби проти російських дронів у 2024 році.
При цьому нещодавно прем’єр України Денис Шмигаль заявив, що уряд прийняв рішення, яке дозволить закупити засоби РЕБ для захисту об’єктів критичної інфраструктури нашої країни.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

spot_img
Важливо
Схожі новини