У Швейцарії відмовилися працювати в групі разом зі США по санкціях проти Росії

Парламент Швейцарії не захотів приєднуватися до робочої групи, яку очолюють США, з питань санкцій проти Росії.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Видання пише, що комітету «Великої сімки» доручено заморозити і конфіскувати російські активи, які потрапили під санкції Європейського союзу і США.
Однак Швейцарія чинить опір тиску через вимогу офіційно приєднатися до цільової групи. Як виправдання Берн вважає, що країна вже перебуває в регулярному контакті з групою.
Парламентарії 101 голосом відхилили пропозицію «Зеленої ліберальної партії» Швейцарії. У законопроєкті йшлося, що країна несе відповідальність за ефективність дотримання санкцій.
Проблеми із санкціями у Швейцарії
Представник Міністерства економіки повідомив Bloomberg, що уряд вітає рішення парламенту, оскільки воно підтвердило позицію виконавчої влади.
Видання вказує, що санкції є гострою проблемою в традиційно нейтральній Швейцарії, де уряд опиняється між міжнародним і внутрішнім тиском.
Нещодавно представники «Швейцарської народної партії» запропонували провести голосування щодо включення постійної позиції неприєднання до конституції країни. Це могло б дозволити уряду приєднуватися до будь-яких санкцій.

Санкції проти Росії у Швейцарії
Країна підтримала всі пакети санкцій Євросоюзу проти Росії, хоча намагається дотримуватися нейтральної позиції через її статус. На початку березня Берн приєднався до 13-го пакету санкцій ЄС проти РФ.
Також у березні генеральний прокурор Швейцарії розпочав перше кримінальне розслідування ймовірних порушень санкцій щодо Росії з боку неназваної компанії.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

spot_img
Важливо
Схожі новини