«Запоріжкокс» відзначив співробітників до 90-річниці підприємства

«Запоріжкокс» Групи Метінвест 15 квітня 2024 року відзначив 90-річний ювілей з дня заснування. До річниці заводу заслужені нагороди та привітання приймали кращі працівники підприємства.

На підприємстві відбулися урочисті збори колективу із нагородженням найкращих працівників. З огляду на воєнний стан, «Запоріжкокс» відмовився від масових святкових заходів, щоб не наражати своїх працівників на небезпеку.

«Попри повномасштабну війну «Запоріжкокс» стабільно працює, підтримує економіку нашої країни і рідного міста. Тільки за минулий 2023 рік завод виробив близько мільйону тонн коксу валового, що складає майже 30% від усього виробленого в Україні. Запорука високих результатів – професійність та єдність нашого колективу, співробітники якого працюють на виробництві, захищають на фронті та допомагають одне одному. Дякую кожному співробітнику «Запоріжкоксу» за нашу потужну спільну роботу, що наближає Перемогу України!», – зазначив генеральний директор «Запоріжкоксу» Олександр Бехтер.

«Запоріжкокс» відзначив співробітників до 90-річниці підприємства

Почесними грамотами «Запоріжкоксу», ЦК профспілки металургів та гірників України та профспілкової організації підприємства нагороджено дванадцять фахівців, які зробили найбільший внесок в забезпечення стабільної роботи підприємства під час війни. Колективи коксового цеху, цеху уловлювання та сіркоочищення відзначені Почесною грамотою Метінвесту та сертифікатами на покращення робочого побуту своїх підрозділів.

«Запоріжкокс» відзначив співробітників до 90-річниці підприємства

За 90-річну історію «Запоріжкокс» виробив майже 120 млн тонн валового коксу. Підприємство системно оновлює виробничі потужності, зокрема коксові батареї, підвищує якість та розширює асортимент хімічної продукції. Зокрема у 2019 році запущена в експлуатацію нова лінія грануляції електродного пеку. У 2020 році «Запоріжкокс» ввів в дослідно-промислову експлуатацію нову міні-градірню для охолоджня технічної води цеху смолоперегінного виробництва. Підприємство успішно реалізує проєкти з енергозбереження, зокрема проєкт з обміну вторинними газами з комбінатом «Запоріжсталь».

Середньооблікова чисельність працюючих на підприємстві складає близько 800 осіб, майже 14% співробітників наразі мобілізовані до лав Збройних сил України. З початку повномасштабного вторгнення вісім військовослубовців-працівників «Запоріжкоксу» віддали своє життя за свободу України.

«Запоріжкокс» пишається своїми трудовими династіями: наразі на підприємстві працює десять династій, спільний стаж яких налічує понад 1300 років.

Попри складнощі, які проживає підприємство через військову агресію, У 2023 році «Запоріжкокс» перерахував до бюджетів усіх рівнів понад 225 млн гривень податків та зборів.

spot_img
Важливо
Схожі новини