Близько 174 тисяч кв. км в Україні потенційно забруднено вибухонебезпечними предметами — Міноборони

Близько 174 тисяч кв. км в Україні потенційно забруднено вибухонебезпечними предметами — Міноборони

КИЇВ. 27 травня. УНН. В Україні близько 174 тисяч кв. км територій, включно з морськими акваторіями, вважаються потенційно забрудненими вибухонебезпечними предметами внаслідок російсько-української війни. Про це інформує УНН, посилаючись на Міністерство оборони України в Telegram. Цитата
«Приблизно 174 тисяч кв. км українських територій, включно з морськими акваторіями, вважаються потенційно забрудненими вибухонебезпечними предметами внаслідок широкомасштабного вторгнення рф», — йдеться в повідомленні.
Деталі
Міноборони зауважило, що потенційно забрудненими вважаються всі території, на яких велись або ведуться активні бойові дії, які перебувають в тимчасовій окупації та території, що зазнали авіаційних і ракетних ударів.
Зазначається, що площа деокупованих територій, на яких проводиться обстеження, складає 45 тисяч кв. км, з яких 17 тисяч кв. км — землі сільськогосподарського призначення.
Нагадаємо
Старший офіцер відділу підтримки адміністрації державної спеціальної служби транспорту МО України Михайло Конопельнюк повідомив, що перевірки на забруднення мінами потребує 14 тисяч квадратних кілометрів моря.

Джерело:
УНН

Теги: забруднення, Україна, міни, війна, Міноборони

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram

spot_img
Важливо
Схожі новини