У ЦСК спростували російський фейк про «критично низький» запас палива в Україні

У ЦСК спростували російський фейк про «критично низький» запас палива в Україні

КИЇВ. 25 травня. УНН. У Центрі стратегічних комунікацій розібрали фейки про «критично низький» запас палива в Україні та пояснили, що про «назрівання гострого дефіциту палива» не йдеться. Про це пише УНН з посиланням на сторінку у Telegram ЦСК. Деталі
У Центрі стратегічних комунікацій говорять, що заяви, поширювані російськими ЗМІ, стосовно «критично малого» запасу палива в Україні та «паніки в країні», не мають правдивого підтвердження. Джерелом інформації є заява заступника міністра енергетики Колісника.
Цитата
«Колісник говорив, що «сьогодні у разі припинення надходжень нафти та нафтопродуктів потребу в них країна зможе задовольняти протягом не більше ніж 10-30 днів за рахунок власного видобутку та запасів.
Це – небагато в контексті створення мінімального запасу нафти та нафтопродуктів, яке є однією з вимог вступу до ЄС.
Але про «назрівання гострого дефіциту палива» не йдеться, цю інформацію вигадали пропагандисти, аби створити чергову маніпуляцію», — пояснили у ЦСК з посиланням на журналістів StopFake.
Доповнення
Згідно зі заявою директора Консалтингової групи А-95 Куюна, на сьогодні в Україні не має дефіциту палива, і його виникнення не передбачається. Він також зазначив, що з початку року країна перебуває у стабільному профіциті усіх видів палива, додали у Центрі стратегічних комунікацій.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У найближчі місяці передумов для подорожчання пального немає, а от у липні ціни можуть підскочити

Джерело:
УНН

Теги: Росія, Україна, паливо, фейк

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram

spot_img
Важливо
Схожі новини