Honda повернеться на Формулу-1 у 2026 році

Honda повернеться на Формулу-1 у 2026 році

КИЇВ. 24 травня. УНН. Компанія з виробництва автомобілів Honda Motor повернеться на Формулу-1 у 2026 році, про це японський автовиробник заявив у середу. Він постачатиме двигуни та інші силові агрегати для команди Формули-1 британського холдингу Aston Martin Lagonda Global Holdings, пише Nikkei Asia, передає УНН. Деталі
Honda припинила розробку двигунів для Формули-1 у 2021 році та пішла з ринку. Проте наразі F1 впроваджує нові стандарти, такі як використання екологічно чистого палива, яке, на думку Honda, може бути використане для досліджень і розробок у напрямку декарбонізації.
Компанія Honda вперше вийшла на поле Формули-1 у 1964 році за ініціативи засновника Соічіро Хонди. Після виходу у 1968 році, компанія знову повернулася у 1983 році, а згодом двічі виходила і знову поверталася. У 2026 році компанія візьме участь у перегонах вп’яте.
«Технології та досвід, отримані з Формули-1, можуть безпосередньо вплинути на конкурентоспроможність серійних електромобілів у майбутньому», — заявив виконавчий директор компанії Тошіхіро Мібе.
«Це стане платформою для просування нашої технології електрифікації», — додав він.
До цього Honda постачала силові агрегати двом командам Формули-1, в тому числі Oracle Red Bull Racing. Проте у 2020 році заявила, що вийде з Формули-1 після сезону 2021 року. Все через витрати, які оцінюються в десятки мільйонів доларів на рік, вони були тягарем для компанії.
Метою виходу компанії з F1 було також зосередження управлінських ресурсів, на дослідження і розробку транспортних засобів наступного покоління, таких як електромобілі та транспортні засоби на паливних елементах.
Однак компанія заявила, що продовжить надавати технічну підтримку двом командам до сезону 2025 року і продовжить брати участь у Формулі-1.
Наразі Honda зареєструвалася в Міжнародній автомобільній федерації, в листопаді минулого року, як виробник силових агрегатів на сезон 2026 року і далі.
«Оскільки тенденція до електрифікації та інші тенденції декарбонізації розвиваються в Формулі-1, ми хотіли б зробити свій внесок у розвиток технологій декарбонізації та в автоспорті», — заявив у середу президент HRC Кодзі Ватанабе.
Honda вважає, що її технологічна перевага в F1 — робота над декарбонізацією — може бути використана в дослідженнях і розробці електрифікованих продуктів і електричних транспортних засобів вертикального зльоту і посадки (EVTOL), які отримали назву «летючі автомобілі».
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Mercedes повертається до чорного кольору для сезону Формули-1 2023 року

Джерело:
УНН

Теги: Формула-1, машини

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram

spot_img
Важливо
Схожі новини