Держдеп США: є ознаки, що російська «група вагнера» намагалася переправити зброю через Малі

Держдеп США: є ознаки, що російська «група вагнера» намагалася переправити зброю через Малі

КИЇВ. 23 травня. УНН. Російські найманці «групи вагнера» намагаються приховати свої зусилля щодо придбання військової техніки для використання в Україні, і є ознаки того, що «вагнер» намагався закуповувати військові системи в іноземних постачальників і переправляти цю зброю через Малі. Про це заявив під час брифінгу напередодні речник Держдепартаменту США Метью Міллер, пише УНН. Цитата
«Що я скажу, то це те, що ми вважаємо, що «вагнер» намагається приховати свої зусилля щодо придбання військової техніки для використання в Україні, у тому числі працюючи через треті країни, де вона має плацдарм. Нас поінформували, що «вагнер» намагається переправити матеріальні придбання для допомоги росії у війні через Малі та готовий використати фальшиві документи для цих операцій. Насправді є ознаки того, що «вагнер» намагався закуповувати військові системи в іноземних постачальників і переправляти цю зброю через Малі як третю сторону. Поки що ми не бачили жодних ознак того, що ці придбання було завершено чи здійснено, але ми уважно стежимо за ситуацією», — заявив журналістам офіційний представник Держдепартаменту Метью Міллер.
Він також нагадав, що США ввели санкції проти низки юридичних та фізичних осіб на різних континентах, які підтримують військові операції «вагнера», і «скоро матимемо більше інформації з цього питання».

Джерело:
УНН

Теги: США, Росія, Малі, Україна, зброя, війна, озброєння, Держдеп, ПВК Вагнера

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram

spot_img
Важливо
Схожі новини