Голова Євроради: F-16 для України будуть питанням на саміті G7

Голова Євроради: F-16 для України будуть питанням на саміті G7

Шарль Мішель

КИЇВ. 19 травня. УНН. Можливе постачання винищувачів F-16 Україні буде обговорюватися на саміті країн «Групи семи» (G7) у Японії, повідомив президент Європейської ради Шарль Мішель, пише УНН з посиланням на Handelsblatt. Деталі
За словами Мішеля, «можливе постачання винищувачів F-16 в Україну буде обговорюватися на саміті G7 провідних індустріальних країн Заходу в Японії цієї п’ятниці».
Є тісна координація для спільного підходу до військової підтримки, сказав Мішель на прес-конференції вранці за місцевим часом. З його слів, цієї п’ятниці буде можливість обговорити це питання з президентом США Джо Байденом та іншими учасниками саміту та спільно вивчити, яка додаткова підтримка потрібна.
«Дуже очевидно, що Україні потрібно більше військової техніки», — сказав він.
Доповнення
Американський канал новин CNN раніше повідомляв, що останніми тижнями адміністрація Байдена сигналізувала європейським союзникам про те, що США дозволять їм відправляти в Україну виготовлені США винищувачі F-16. Британія та Нідерланди підтвердили у вівторок, що вони створять міжнародну коаліцію, щоб допомогти Україні отримати F-16. Є також підтримка Франції. Для цього на першому етапі мають навчити українських пілотів.
На запитання, чи може він підтвердити повідомлення CNN, президент Євроради Мішель, як зазначається, не відповів.

Джерело:
УНН

Теги: ЄС, Україна, G7, військова допомога, винищувачі

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram

spot_img
Важливо
Схожі новини