Велика Британія націлилася на російські алмази: Сунак на G7 анонсував заборону

Велика Британія націлилася на російські алмази: Сунак на G7 анонсував заборону

КИЇВ. 19 травня. УНН. Прем’єр-міністра Великої Британії Ріші Сунак у межах саміту G7 в Японії оголошує про заборону на російські алмази, мідь, алюміній та нікель, повідомляє офіс британського прем’єра, пише УНН. Деталі
«Сьогодні Велика Британія оголошує про заборону на російські алмази, експорт галузі вартістю 4 мільярди доларів у 2021 році, а також на імпорт міді, алюмінію та нікелю російського походження», — ідеться у повідомленні.
Як повідомляється, поряд із цими торговельними заходами уряд країни «також готує нові індивідуальні санкції, націлені на додаткових 86 осіб та компаній з путінського військово-промислового комплексу, а також тих, хто пов’язаний із ключовими потоками доходів, такими як енергетика, метали та судноплавство».
До них, як зазначається, входять «ті, хто підтримує кремль в активному підриві впливу існуючих санкцій, на тлі того, як Велика Британія продовжує працювати з партнерами з G7 для боротьби з усіма формами обходу санкцій».
Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак сказав: «Як показують сьогоднішні оголошення про санкції, G7 залишається єдиною перед загрозою з боку росії і непохитно підтримує Україну».
Доповнення
На сьогодні Велика Британія ввела санкції щодо понад 1500 фізичних та юридичних осіб, заморозивши активи на суму понад 18 мільярдів фунтів стерлінгів у Великій Британії та наклавши санкції на торгівлю товарами між Великою Британією та росією на суму понад 20 мільярдів фунтів стерлінгів.

Джерело:
УНН

Теги: Росія, санкції, алмази, Велика Британія, G7

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram

spot_img
Важливо
Схожі новини