Віцеспікерка ВР зустрілася з Міністром юстиції Ісландії: обговорили механізми притягнення рф до відповідальності

Віцеспікерка ВР зустрілася з Міністром юстиції Ісландії: обговорили механізми притягнення рф до відповідальності

КИЇВ. 14 травня. УНН. Віцеспікерка Верховної Ради України Олена Кондратюк на зустрічі з Міністром юстиції Ісландії Йоном Гуннарссоном у Рейк’явіку обговорили «конкретні юридичні механізми притягнення рф до відповідальності». Про це пише УНН з посиланням на заяву Віцеспікерки. Деталі
Зазначається, що на зустрічі йшлося про необхідність заснування міжнародного Спецстрибуналу та підтримку Ісландією створення Міжнародного центру з розслідування злочину агресії рф проти України в Гаазі.
Також, був обговорений такий механізм, як Реєстр відшкодування збитків, завданих росією в Україні, який буде представлений на Саміті Ради Європи 16-17 травня у Рейк’явіку.
Крім того, Віцеспікерка та Міністр торкнулись важливої теми повернення додому українських дітей, викрадених росією.
«Наголосила на необхідності вироблення спільної позиції урядів країн Північної Європи щодо змін, які мають відбутися у міжнародних організаціях, покликаних займатися захистом прав дітей, зокрема, від незаконної депортації.
Такі зміни вже давно назріли у діяльності Міжнародного Комітету Червоного Хреста та структурах ООН», — написала Кондратюк.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Почалося як спецоперація, закінчиться спецтрибуналом»: 37 країн-учасниць коаліції Спеціального російського трибуналу провели зустріч в Талліні

Джерело:
УНН

Теги: Ісландія, трибунал, ВР

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram

spot_img
Важливо
Схожі новини