На Луганщині ворог діє обережніше в плані нападу у порівнянні з Бахмутом — голова ОВА

Російські війська минулої доби атакували із двох напрямків на Луганщині, тим часом на окупованій території продовжують примусову паспортизацію — лікарів звільнять у разі відсутності паспорту рф, повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор у Telegram, пише УНН. Цитата
«Відносна тиша спостерігалася на Сватівському напрямку декілька днів. Але вчора росіяни спробували покращити там власне тактичне положення. На нашій ділянці фронту противник діє більш обережно в плані нападу, якщо порівнювати з Бахмутом. Бо на Луганщині з боку ворога йдуть в наступ регулярні війська. Вчора вони намагалися атакувати поблизу Стельмахівки та Білогорівки. І вчергове були зупинені українськими бійцями», — повідомив Лисогор.
Деталі
За даними голови ОВА, артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Стельмахівка, Макіївка та Білогорівка.
«Загарбники не думають не тільки про майбутнє, а й про сьогодення. Потрібно провести примусову паспортизацію, наказали закрутити гайки – вони й виконують», — зазначив Лисогор.
З його слів, під черговий тиск потрапили лікарі.
«Їм необхідно отримати паспорти рф упродовж травня-червня. При відсутності цього документа людей для початку викликатимуть на допит до так званого «мгб лнр», а потім звільнятимуть. У ситуації, коли медичних працівників не вистачає на лікування поранених бойовиків, не кажучи вже про цивільних, які в багатьох містах і селах не можуть розраховувати навіть на первинну допомогу. Але показники для них – головне», — зауважив голова ОВА.
Нагадаємо
Окупанти на Луганщині планують табори для чоловіків призивного віку.

Джерело:
УНН

Теги: Луганськ та Луганщина, війна, окупація

spot_img
Важливо
Схожі новини