У Туреччині мітинг опозиції перед виборами закидали камінням

У Туреччині мітинг опозиції перед виборами закидали камінням

КИЇВ. 8 травня. УНН. В Ерзурумі на сході Туреччини мітинг опозиції закидали камінням, 9 осіб отримали травми, пише УНН з посиланням на DW. Деталі
Щонайменше 9 осіб дістали поранення в неділю, 7 травня, внаслідок нападу невідомих на мітинг опозиції в турецькому місті Ерзурумі. Мер Стамбула Екрем Імамоглу, який виступав на ньому, заявив, що опозиціонерів і учасників мітингу закидали камінням, унаслідок чого ушкоджень зазнав партійний автобус.
Екрем Імамоглу зазначив, що не вважає відповідальними за інцидент жителів Ерзурума, але збирається подати до суду на мера міста та однойменної провінції за бездіяльність і те, що вони не запобігли атаці. Він збирається відвідати постраждалих у лікарні.

Доповнення
Це перший серйозний інцидент із насильством під час надзвичайно спекотної виборчої кампанії перед президентськими виборами 14 травня. Популярний мер Стамбула Екрем Імамоглу представляє опозиційний «Народний альянс», який висунув єдиного кандидата — лідера Народно-республіканської партії Кемаля Киличдароглу.
Його суперник — нинішній президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган — цього ж дня виступив у Стамбулі на мітингу, який, за офіційними даними, зібрав 1,7 мільйона учасників. На ньому глава держави назвав Кемаля Киличдароглу «п’яницею» і звинуватив його у співпраці з «терористами».

Джерело:
УНН

spot_img
Важливо
Схожі новини