Держпродспоживслужбу Запоріжжя та області звинувачують у хабарництві

Жертвами незаконних поборів стали представники запорізького бізнесу та підприємці.
Компанії-експортери “Альбакор” та “Компанія Стінгрей” (“Veladis”) намагаються шукати справедливості, адже за дозвільні документи на експорт їх товару вимагають гроші.
Хто саме?
Очільники Держпродспоживслужби у Запоріжжі — Олексій Латишев, та в області – Владислав Катченко. Зайняли свої посади у 2022, і з того часу почали тиснути на місцевий бізнес, прагнучи легких грошей.

Підприємці кажуть, вартість “дозволу” на експорт однієї вантажівки продукції сягає 500 доларів. Немає грошей — немає й виїзду. Більш детально розповідають про це на офіційному сайті запорізького бізнес-союзу “Порада”.
Аби притягнути до відповідальності хабарників, підприємці написали спільного листа до Офісу Президента, власне, до пана Єрмака. Також звернення адресували Голові НАБУ, бізнес-омбудсмену Роману Ващуку,  та очільнику Запорізької області Юрію Малашко.

Проте на Катченка та Латишева жаліються не лише “Альбакор” та “Стінгрей”.

Подібні скарги мають навіть в адміністрації Критого ринку, та й самі продавці також стикались з поборами від недобросовісних чиновників. А тому приєднались до колективного звернення голові Держпродспоживслужби України.

Окрім самих бізнесменів та підприємців, від свавілля Держпродспоживслужби в Запоріжжі та області страждають і колеги Катченка та Латишева.
Ветеринари та лаборанти Запорізької регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів мали б вимагати “на лапу” за дозвільні документи. Якщо відмовлялись, ризикували бути звільненими, чи просто вислухували погрози.
Тому вони теж приєднались до колективного звернення до голови Держпродспоживслужби України.

Що Латишев, що Катченко не визнають своєї причетності до таких справ. Кажуть, повноваженнями не зловживають.
Проте кількість скарг та звернень аж говорить зовсім про інше.
Підприємці сподіваються віднайти справедливість навіть у такий неспокійний для міста час.

spot_img
Важливо
Схожі новини