Затримано російських агентів, які «полювали» на HIMARS

Двоє чоловіків були учасниками розгалуженої агентурної мережі ФСБ. Вони збирали розвіддані про позиції ЗСУ на Донеччині.

Служба безпеки затримала ще двох учасників розгалуженої агентурної мережі ФСБ, які проводили розвідувально-підривну діяльність у прифронтових районах Донеччини. Про це 5 травня повідомила пресслужба відомства.

Зазначається, що п’ятьох їхніх спільників було затримано під час контрдиверсійних заходів у грудні 2022 року та на початку цієї весни.

Цього разу викрито агентів, які збирали розвіддані про місця базування та переміщення підрозділів ЗСУ на території Краматорського району.

«Передусім вони намагались виявити бойові позиції реактивних артилерійських систем HIMARS та передати відповідні координати агресору. Співробітники СБУ своєчасно викрили, задокументували злочинні дії і затримали обох зловмисників під час виконання ними ворожого завдання», — йдеться в релізі.

За даними слідства, фігурантами є двоє мешканців Донецької та Харківської областей, яких російська спецслужба дистанційно завербувала на початку повномасштабного вторгнення.

При обшуках за місцями їх проживання виявлено мобільні телефони та інші речові докази незаконної діяльності.

На підставі зібраних доказів чоловікам повідомлено про підозру у державній зраді, вчинену в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України). Наразі вони перебувають під вартою.

spot_img
Важливо
Схожі новини