Був без бронежилета: з’явилися подробиці загибелі продюсера La Repubblica

Богдан Бітік був без бронежилета, одягнений лише в жилет з написом Преса. Італійський кореспондент Коррадо Зуніно був у бронежилеті.

Унаслідок російського обстрілу Антонівського мосту поблизу Херсона 26 квітня загинув український продюсер італійської газети La Repubblica Богдан Бітік. Інститут масової інформації розповів про подробиці смерті медійника.
За даними джерел ІМІ в Збройних силах України, українець перебував у складі знімальної групи з італійським журналістом Коррадо Зуніно, який отримав поранення внаслідок атаки.
Як повідомляють джерела ІМІ, українець був без бронежилета, він був одягнений лише в жилет з написом Преса. Водночас італійський кореспондент був у бронежилеті.
«Ми розцінюємо цю ситуацію як воєнний злочин росіян проти журналістів», — сказала директорка ІМІ Оксана Романюк.
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Telegram відреагував на загибель українського продюсера, заявивши, що воєнні злочини росіян проти журналістів на території України відбуваються вже дев’ятий рік.
За його словами, Бітік став 54-м медійником, який загинув унаслідок російської агресії.
«Світла пам’ять усім журналістам, які, виконуючи свій професійний та моральний обов’язок, загинули від рук окупанта», — написав Ткаченко.

У Богдана Бітіка залишилися дружина і син.

spot_img
Важливо
Схожі новини