У ЗСУ не підтвердили причетність України до вибухів в Севастополі

Юрій Ігнат зазначив, що українська сторона «стримано коментує» подібні ситуації, що відбуваються в окупованому Криму.

Речник Повітряних Сил (ПС) ЗСУ Юрій Ігнат не підтвердив причетність України до чергової атаки надводними дронами окупованого Росією Севастополя. Україна не «анонсувала таких ударів», заявив він в ефірі Українського радіо.

«Я не анонсував жодних «бавовн», і Повітряні сили України теж нічого не анонсували», — зазначив він і додав, що «Telegram-канали дуже добре висмикують слова з будь-чого сказаного».

За його словами, інформацію про подію ми знаємо тільки з російських ЗМІ.

«Про «бавовну», мабуть, хтось інший казав у Криму, хтось інший анонсував. Більше і не скажеш. Ми ж не маємо інформації від офіційних джерел. Маємо інформацію від російських ЗМІ, які почали гарячково кричати, що була атака дронами й вони всіх знищили. Ми дуже стримано коментуємо такі речі, які відбуваються чи то в Росії, чи в українському Криму. Тому що тиша — це тиша. Вона повинна зберігатися, аби не нашкодити тим діям, які сьогодні відбуваються, зокрема, і на півдні нашої держави», — пояснив Ігнат.

Представник Повятних Сил нагадав, що пів року тому відбулась перша атаку надводними дронами російських кораблів в окупованому Севастополі.

«З кораблями не просто впоратись, не просто їх знищувати, тому що вони перебувають фактично на поверхні води, по хвилях, тож їх тяжко зафіксувати й виявити. Тому щоразу ми стикаємося з новими й новими типами озброєння», — підкреслив він.

Однак Україна в жодному разі не «відставатиме в цьому плані», додав речник ПС ЗСУ.

«Саме БПЛА ударного типу сьогодні виходять на новий рівень атакувальної зброї, тому що БПЛА може летіти й далеко, і влучно. І це дешевше, ніж крилаті ракети. Росіяни це теж зрозуміли, вони розвиватимуть галузь виробництва бомб і безпілотників. Але ми в Україні теж маємо приклади успішного застосування нами ударних дронів», — резюмував Ігнат.

spot_img
Важливо
Схожі новини