СБУ затримала колишнього розвідника — ЗМІ

Співробітники СБУ затримали колишнього виконувача обов’язків командира однієї із частин Сил спецоперацій Романа Червінського. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на джерела в правоохоронних органах

«Червінського, якому спецслужба оголосила підозру 21 квітня, затримали на Тернопільщині вранці у понеділок. Суд має обрати йому запобіжний захід 25 квітня», – йдеться у повідомленні.

Підозра Червінському була оголошена за статтею перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень».

Стверджується, що мова йде про ракетний обстріл РФ аеродрому Канатове на Кіровоградщині. За матеріалами справи, Червінський разом із іншими особами самовільно вирішили провести т.зв. «спецоперацію» – заволодіти літаком повітряно-космічних сил РФ. Російський пілот нібито погодився на пропозицію перейти на бік України. Натомість влітку 2022 року Росія обстріляла аеродром Канатове.

В СБУ наполягають, що ця операція проводилася попри їхнє заперечення та без згоди відповідних державних органів.

Внаслідок ракетного удару загинув командир військової частини та отримали поранення ще 17 захисників. Також було повністю знищено два бойові винищувачі Повітряних сил ЗСУ, а злітна смуга та інша техніка і будівлі зазнали значних пошкоджень.

spot_img
Важливо
Схожі новини