ЗСУ відбили понад 60 атак і збили чотири БПЛА

Війська РФ продовжують вести наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, незважаючи на значні втрати. Минулої доби ЗСУ відбили більш як 60 атак, повідомив Генеральний штаб у ранковому зведенні 17 квітня.

Зазначається, що ворог активно застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію на зазначених напрямках, в епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка.

На ВолинськомуПоліськомуСіверському та Слобожанському напрямах ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Триває комплексна перевірка бойової готовності збройних сил Білорусі.

На Куп’янському напрямку російська армія вела обстріли, а на Лиманському — безуспішні наступальні дії в районі Григорівки та недалеко від Спірного.

На Бахмутському напрямку окупанти продовжують наступати, не припиняються бої за Бахмут. Війська РФ провели безуспішні атаки в районах Хромового та Іванівського.

На Авдіївському напрямку ворог вів наступальні дії в районах Новокалинового, Північного, Водяного, Первомайського та Невельського, успіху не мав.

На Мар’їнському напрямку українські захисники відбили численні атаки противника в районі населеного пункту Мар’їнка Донецької області.

На Шахтарському напрямку росіяни наступальних дій не проводили, здійснювали обстріли.

На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти обороняються та ведуть обстріли.

Усього за добу 16 квітня армія РФ завдала 25 ракетних ударів із ЗРК С-300 по Запоріжжю, Комишувасі Запорізької області та Снігурівці на Миколаївщині, а також 42 авіаційні удари. Крім того, ворог здійснив 46 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та інфраструктурі населених пунктів.

«Є загиблі та поранені серед мирного населення, зруйновані та пошкоджені багатоповерхові та приватні житлові будинки, цивільні навчальні заклади, лікарні, церкви… Російський агресор продовжує використовувати тактику терору, ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою», — наголосили у Генштабі.

Авіація Сил оборони України за минулу добу завдала п’яти ударів по районах зосередження особового складу та зенітно-ракетному комплексу окупантів.

Збито чотири ворожі БПЛА: два — типу Орлан-10, один розвідувальний Елерон та один дрон-камікадзе Ланцет.

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили пункт управління, зенітно-ракетний комплекс, район зосередження живої сили, склад паливно-мастильних матеріалів та два склади боєприпасів противника.

spot_img
Важливо
Схожі новини