Зеленський відвідав позиції ЗСУ під Бахмутом

Президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Донецької області відвідав передові позиції українських військових на Бахмутському напрямку. Про це повідомила прес-служба глави держави у середу, 22 березня.
Вказано, що Зеленський заслухав доповіді про оперативну ситуацію та перебіг бойових дій на цій ділянці фронту. Він поспілкувався з військовими та подякував їм за захист України.
«Маю честь сьогодні бути тут, на сході нашої держави, на Донбасі, і нагородити наших героїв, подякувати вам, потиснути руку. Подякувати за те, що захищаєте державу, суверенітет, схід України», – сказав президент.
Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих захисників.
Зеленський також вручив військовим державні нагороди. Зокрема, орден Золота Зірка отримав артилерист, капітан Ілля Вергун, якому надали звання Героя України. Він воює з 24 лютого 2022 року. Безпосередньо керував протитанковими розрахунками під час звільнення Тростянця Сумської області, брав участь у стримуванні противника на Ізюмському напрямку. Підрозділи під керівництвом та за безпосередньою участю Вергуна знищили велику кількість техніки РФ.
spot_img
Важливо
Схожі новини