ОК Південь пояснило нетипову активність флоту РФ у Чорному й Азовському морі

Активність корабельного угруповання РФ у Чорному та Азовському морях минулого тижня була нетиповою. Наразі Росія збільшила свою присутність в Азовському морі до двох кораблів. Про це повідомила керівник об’єднаного прес-центру оперативного командування Південь Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.
«За минулий тиждень активність корабельного угруповання була досить нетиповою, оскільки це було продиктовано відповідними подіями – це і повітряний інцидент над Чорним морем, коли був збитий безпілотний розвідник, і друге – це коли ми вже усвідомили, що було зображено візит кремлівського лідера (візит Путіна у Маріуполь. – Ред.)», – заявила Гуменюк.
За її словами, активність кораблів РФ навколо місця перебування нібито президента Росії була зроблена для імітації певних дій, з іншого боку – як «демонстрація прапора» у військовому розумінні, тобто своєї переваги.
Гуменюк зазначила, що зазвичай Росія тримає в Азовському морі один корабель, але минулого тижня і зараз спостерігаються два кораблі.
Речник ОК Південь вважає, що активність російських ракетоносіїв у морі паралельно з ворожою авіацією виглядала як символічне приготування до ракетних ударів. Разом з тим через брак ракет усі ці дії були лише демонстрацією сили.
«Якщо говорити про Чорне море, то і активність ракетоносіїв, і підводні і надводні маневрування ними – це все свідчило про демонстрацію сили в переважній більшості. На паралелі з активністю ворожої авіації це могло бути як символічне приготування до ракетних ударів. Але оскільки у них вже не так багато лишилося ракет, найімовірніше – це були демонстраційні дії», – заявила Гуменюк.
spot_img
Важливо
Схожі новини