Пригожин побоюється контрнаступу ЗСУ за п’ятьма напрямками — ISW

Засновник російської приватної військової компанії Вагнер Євген Пригожин закликав військове керівництво Росії зберегти військові сили напередодні контрнаступу ЗСУ. На думку аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), таким чином він виправдовує нездатність досягти цілей у Бахмуті. Про це йдеться у зведенні ISW за суботу, 18 березня.
На думку аналітиків, Пригожин може намагатися створити інформаційних умов, щоби пояснити кульмінацію діяльності «вагнерівців» навколо Бахмута.
В інтерв’ю, опублікованому виданням бізнесмена РІА ФАН 17 березня, він стверджував, що ЗСУ готуються до контрнаступу за п’ятьма окремими напрямками: в районі Кремінної, Бахмута, у бік Донецька, в Запорізькій області, а також нібито в російській Білгородській області.
Пригожин заявив, що українські сили розпочнуть ці операції, починаючи з середини квітня, і закликав російські війська підготуватися до цих контрнаступів, зберігши боєприпаси та техніку.
Засновник ПВК Вагнера описав українські сили як такі, що мають достатню бойову силу, щоб почати масований контрнаступ на всьому театрі військових дій, щоб виправдати нездатність «вагнерівців» завершити охоплення або оточення Бахмута, йдеться в публікації.
Пригожин заявив, що ЗСУ готуються завдати контрудару по флангах Вагнера в районі Бахмута і що його найманці готуються до цих контратак.
Пригожин також зазначив, що в Бахмуті дислоковано щонайменше 19 тисяч осіб особового складу військ ЗСУ, що, ймовірно, є спробою виправдати відсутність прогресу Вагнера у місті, пишуть експерти.
Також розповідь Пригожина можна розцінювати як визнання, що загальний російський наступ в Україні наближається до кульмінації з огляду на його заклик до ЗС РФ зберегти ресурси для контрнаступів ЗСУ.
Пригожин, можливо, «припускає» український контрнаступ за п’ятьма напрямками, щоб посилити актуальність своїх закликів до російських сил зберегти боєприпаси та обладнання, а також через побоювання, що повсюдна нестача боєприпасів та обладнання обмежує здатність «вагнерівців» і ЗС РФ вести наступальні операції в Україні, йдеться у звіті експертів.
Опис Пригожиним неминучих українських контрнаступів також має на увазі, що, на його думку, війська РФ скоро поступляться ініціативою Україні і будуть змушені перейти до оборони, а не продовжувати застопорені або безуспішні наступи в районі Кремінної, Бахмуту, Авдіївки чи Вугледара.
spot_img
Важливо
Схожі новини