Повісток у військкомат у Дії не буде — Мінцифри

Міністерство цифрової трансформації не планує вводити нові сервіси в Дії для надсилання повісток. Цифровий військовий квиток для громадян призовного віку відомство також не розробляє, проте воно працює над цифровим посвідченням ветерана. Про це розповів голова Мінцифри Михайло Федоров в інтерв’ю РБК-Україна, опублікованому у понеділок, 13 лютого.

«Є ще багато проблем, які потрібно вирішити, і я вважаю, що цими проблемами потрібно займатися. Тому повісток у Дії не буде, а над іншими сервісами бувають різні обговорення, але нічого немає у роботі», — зазначив він.

Чиновник зазначив, що Мінцифри та Міноборони опрацьовують цифрове посвідчення ветерана та можливість отримувати сервіси онлайн для ветеранів.

Крім того, розробляється ще один проект, що стосується військової сфери — трансформація військово-лікарських комісій (ВЛК).

«Це комісії, через які проходять ветерани, які отримали поранення на полі бою. І зараз там є нелюдська бюрократія, так не можна ставитись до ветеранів. Тому ми допомагаємо цифровізувати цей напрямок, запровадити медичні електронні системи у шпиталях», — пояснив міністр.

За словами Федорова, нині триває активна робота, щоб у проекті з ВЛК досягти швидкого результату в найближчі півроку.

spot_img
Важливо
Схожі новини